zaterdag 27 april 2024
Bart Braam passt op de inkomende Finn Rooijakkers - Foto: Omroep Veldhoven

RKVVO verder in de problemen na verlies van Vessem

Oerle – Opnieuw lukte het RKVVO niet te winnen. De laatste winst dateert zelfs van 3 december vorig jaar tegen RPC. Ook tegen middenmoter Vessem zat het er vanmiddag niet in. Het ontbrak de thuisploeg aan vertrouwen en zorgvuldigheid om het Vessem lastig te maken. De Oerlenaren moeten snel de schakelaar omzetten om het vege lijf te redden in de 3e klasse!

Sinds de winterstop 4 wedstrijden spelen met als resultaat slechts 1 punt. RKVVO zit in een moeilijke fase en staat nog maar net boven de directe degradatiestreep. De Oerlenaren hadden een winstpartij dus hard nodig. Maar ook Vessem kon de punten goed gebruiken om niet in degradatiezorgen te komen. Bij de warming-up was er al een tegenslag voor RKVVO: Jordan Bujitu stond op het wedstrijdformulier, maar kon toch niet meedoen vanwege een blessure.

RKVVO startte de wedstrijd met wat meer balbezit, maar na een minuut of 10 ging het weer gelijk op zonder echte kansen voor beide teams. Het duurde zelfs tot de 35e minuut voordat er iets bijzonders te beleven was. Na een snelle counter van Vessem schoot Jaap van Diessen vanaf 16 meter de bal richting de kruising, waar die een prooi werd voor RKVVO-doelman Stef Biscop. Vessem kwam steeds beter in het spel en creëerde nog enkele kansjes. Zo was het op slag van rust opnieuw Stef Biscop die met zijn benen een hard schot van Vessem keerde. De rust ging daardoor nog met de 0-0 brilstand in.

Amper een minuut na de pauze bediende RKVVO-spits Bart Sanders met een voorzet vanaf de achterlijn de vrijstaande Bram van Sambeek, maar diens schot vanaf 14 meter ging hard over het doel. Vijf minuten later lag de 0-1 er bijna in na een snelle aanval van Vessem. Jaap van Diessen schoot vanaf 16 meter tegen de verste paal. Het was uitstel van executie, want in de 58e minuut ging de bal op de stip na een te opzichtige duw van Luc Segers binnen de beruchte lijnen. Jaap van Diessen schoot de pingel hard door het midden in, 0-1.

RKVVO moest komen, maar kwam niet. Het speelde slordig zonder veel vertrouwen, waardoor Vessem weinig te duchten had van de blauwgelen. Finn Rooijakkers kreeg in de 61e minuut nog wel een kansje op de gelijkmaker, maar zijn harde schot laag in de hoek werd er door Vessem-goalie Marijn van Rooij behendig uitgetikt. In de 72e minuut was het daarentegen opnieuw raak voor Vessem. Roel Sterken mocht op 18 meter een vrije schop nemen, die snoeihard in de verre kruising plofte, 0-2.

Trainer Eric van der Palen zette een dubbele wissel in om nog iets te forceren, maar het zat er voor RKVVO vanmiddag (opnieuw) niet in. Vessem kreeg wat meer ruimte wat in de 90e minuut nog tot de 0-3 leidde. Na een hoekschop van Vessem kreeg RKVVO de bal niet lekker weg. Jarno Olislagers kon daardoor op de rand van het strafschopgebied uithalen en knalde de bal hard en onhoudbaar voor de RKVVO-doelman in de hoek.

Opnieuw een nederlaag voor RKVVO dat nu gezakt is naar de 2-na-laatste plaats en het gat met de veilige middenmoot ziet oplopen naar 5 punten. De schakelaar moet snel omgezet worden in Oers om met een winstpartij het vertrouwen in het team terug te krijgen en degradatie naar de 4e klasse te voorkomen!

61. van Diessen 0-1 (str), 72. Sterken 0-2, 90. Olislagers 0-3

RKVVO: Biscop; van der Velden, L. Segers (63. Wibbens), B. Soetens (75. Donders), Rijkers; Braam, M. Soetens (75. van Esch), Rooijakkers; L. Soetens, Sanders, Braam
Vessem: van Rooij; van Heijst, Sterken, Wirken, H. van Diessen; Olislagers, Maas, van den Heuvel (75. Langermans); Willemsen (82. de Haas), J. van Diessen (68. de Laat), van Bussel