woensdag 19 juni 2024
Spelmoment RKVVO - Rood Wit met nog een kwartier te gaan

Rood Wit alsnog in nacompetitie na winst op RKVVO

Oerle – In de laatste competitieronde stond de Veldhovense derby in de 3e klasse op het programma: RKVVO thuis tegen Rood Wit. Niet meer belangrijk voor RKVVO dat nacompetitie voor degradatie niet meer kon ontlopen, maar wèl voor Rood Wit dat bij winst mogelijk directe degradatie kon voorkomen. Rood Wit won overtuigend, maar het was tot aan het laatste moment onzeker of nacompetitie of degradatie het gevolg was. Het werd voor de Veldhovenaren het eerste!

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Rood Wit de laatste strohalm op klasse behoud wilde pakken. De Veldhovenaren moesten winnen van RKVVO om directe degradatie te voorkomen, maar het was dan nog steeds afhankelijk van het resultaat tussen Braakhuizen en Beerse Boys. Alleen bij verlies van Braakhuizen en winst van Rood Wit zouden de Veldhovenaren niet direct degraderen.

Voor aanvang van de wedstrijd werd Jasper Mol gehuldigd: hij doet volgend seizoen een stap terug om te gaan spelen bij RKVVO-3. Hij was 12 jaar lang een vaste kracht in het eerste en kreeg dan ook onder luid applaus een mooie bos bloemen van voorzitter John Soetens.

RKVVO begon de derby met een aangepaste opstelling: diverse basisspelers die op scherp stonden qua gele kaarten (in verband met de nacompetitie) zaten op de bank. Vanaf het eerste fluitsignaal toonde Rood Wit dat het naar Oerle was gekomen om te winnen. Met fel en aanvallend spel lieten de Veldhovenaren RKVVO niet in hun spel komen. Dat leidde al na 7 minuten tot de openingstreffer: een hoekschop van Finn van Gulik werd bij de tweede paal tussen een mêlee van spelers ingekopt door Mike Meulenbroek, 0-1.

Kansen op een grotere voorsprong bleven komen voor Rood Wit. Na 33 minuten pareerde RKVVO-doelman Willem Huijbers uitstekend een ingekopte bal en een minuut later werkte Loek Pardoel een voorzet van Mike Meulenbroek rakelings voor het RKVVO-doel langs. RKVVO kon weinig terug doen en als de Oerlenaren voor dreiging zorgden dan was het vaak over rechts waar de (opnieuw) uitstekend spelende Berend Wibbens als rechtsback vaak de aanval opzocht.

Kort voor rust leek de 0-2 er in te gaan, nadat een hoekschop van Finn van Gulik hard in de hoek werd geschoten door Bart van de Looij. Gelukkig voor RKVVO werkte Jordi Verhoeven de bal van de doellijn af waardoor de thee opgezocht werd met een 0-1 voorsprong voor Rood Wit. Fictief zou Rood Wit met deze stand niet direct degraderen, omdat Braakhuizen met 0-1 achter stond tegen Beerse Boys.

De 2e helft begon met een dubbele wissel aan RKVVO-kant, waar Luuk Soetens en Dave Jongenelen ingezet werden door trainer Eric van der Palen. Het leverde een kleine kans op de gelijkmaker op na een combinatie tussen Luc van Run en Dave Jongenelen. Via een roodwit-been ging de bal echter naast. Toch was het Rood Wit dat het spel weer snel naar zich toe trok. In de 56e minuut schoot een roodwitter voorbij de uitkomende RKVVO-doelman Huijbers, maar de snel terugsprintende Jasper Mol voorkwam op de doellijn een tweede treffer voor Rood Wit. Vier minuten later frommelde Finn van Gulik zich door de defensie van RKVVO, maar zijn schot strandde op Willem Huijbers.

RKVVO kon geen vuist maken en het was eigenlijk wachten op een tweede Rood Wit treffer. Die kwam er in de 66e minuut door een hard afstandsschot van Finn van Gulik, 0-2. Rood Wit had de broodnodige winst in het vizier, maar tegelijkertijd bleek dat Braakhuizen gelijk was gekomen tegen Beerse Boys. Met deze tussenstand zou Rood Wit, ondanks de winst op RKVVO, alsnog direct degraderen.

In de resterende tijd werd er aan beide kanten nog veel gewisseld. Het leverde geen kansen meer op voor RKVVO en Rood Wit. Toen het laatste fluitsignaal in Oerle had geklonken was het wachten op de uitslag van Braakhuizen – Beerse Boys. En ineens was er veel gejuich bij de vele toeschouwers: in de laatste minuut had Beerse Boys een strafschop benut waardoor Braakhuizen met 1-2 op het nippertje verloor. Hierdoor plaatst Rood Wit zich alsnog voor de nacompetitie voor klasse behoud!

In deze nacompetitie speelt Rood Wit komende zondag in de 1e ronde een uitwedstrijd in en tegen VV Alem, dat op de 12e plaats eindigde in de 3e klasse C. RKVVO stroomt een ronde later in en speelt op 9 juni een uitwedstrijd in en tegen Helvoirt (10e plaats in 3e klasse C).

Doelpunten:
7. Meulenbroek 0-1; 66. van Gulik 0-2

Opstellingen:
RKVVO: Huijbers; Wibbens, Rijkers, Jasper Mol (62. B. Soetens), Valies; Verhoeven (72. Rooijakkers), van den Bosch (72. van den Berg), van Run, Dirks (46. Jongenelen); Sanders, van Dijk (46. L. Soetens)
Rood Wit: van der Heijden; Damman, van de Looij (77. Verbeek), van den Oever, Mandigers (67. N. Verhoeven); Hawedi (69. Jansen), Schellekens, Buiting; Meulenbroek, Pardoel (67. van Dorst), van Gulik