dinsdag 16 april 2024

Rood Wit lijdt historische nederlaag

Bladel – Nog nooit verloor Rood Wit in de 21e eeuw van Bladella en qua positie op de ranglijst zou dat er vandaag ook niet in hoeven te zitten. Deze eeuw stonden beide teams 12 keer tegenover elkaar, Rood Wit won 11 keer en eenmaal werd het een gelijkspel. Echter, op zondagmiddag 10 februari 2019 boekte Bladella in het thuisduel tegen Rood Wit Veldhoven zijn eerste overwinning in dit seizoen,  3-1.

Omdat het hoofdveld met tribune (natuurgras) werd afgelast moest Bladella van de KNVB verplicht uitwijken naar het kunstgrasveld, zonder tribune en zonder duidelijke krijtlijnen. Gelet op de donkere regenwolken waren de toch nog talrijk opgekomen supporters allen gewapend met een paraplu die vooral bij het begin van het duel hard nodig was.

In het eerste half uur had Bladella tot twee keer toe de score kunnen of moeten openen. Bij beide kansen stond Bladella-speler Bart de Jong oog-in-oog met Rood Wit doelman Mark Smulders die beide keren knap redde met zijn voeten. Na een klein half uur werd Roodwitter Marcel Bierens over rechts in de zestien door Bladella-verdediger Tom Maas gehaakt waardoor scheidsrechter Quinten resoluut naar de stip wees. Giovanni van Bladel wees de Bladella-keeper naar de verkeerde hoek en tekende voor de 0-1. De vreugde hierover duurde echter nog geen vier minuten. Bladella-speler Cas Vosters zag de Rood Wit-doelman ver voor zijn doel staan en trapte vanaf het middenveld de bal loepzuiver – wind mee – over de keeper heen het doel in, 1-1 en tevens ruststand.

In de tweede helft bracht trainer Robbert Verhoeven de licht geblesseerde Jan van Hout in het veld. Al na drie minuten kwam Bladella op voorsprong. Rood Wit-goalie Mark Smulders kwam onverklaarbaar ver uit zijn doel naar de zijrand van de 16 waardoor hij volledig uit positie kwam. Bladella-aanvaller Bart de Jong was nu wel de gelukkige door de assist eenvoudig binnen te tikken, 2-1. De thuisploeg beperkte zich daarna grotendeels in het met lange halen wegwerken van de bal zodra deze in en rond de 16 terecht kwam. De bezoekers probeerden opbouwend Bladella uit te spelen maar zonder echte scoringskansen.

In de slotfase was Roodwitter Jan van Hout tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. In de 85e minuut ging een lage schuiver van hem rakelings voor het doel langs over de achterlijn. Drie minuten later controleerde Jan van Hout de bal op zijn borst waarna zijn schot werd gekeerd door de doelpaal. In blessuretijd constateerde de scheidsrechter nog een handsbal van Roodwitter Mitchell Slegers. De strafschop die hierop volgde werd onberispelijk binnengeschoten door Stijn Wouters, 3-1 en eindstand.
Komend weekend komt EFC uit Eersel naar sportpark de Korze. Voor EFC is dit het eerste duel in 2019.

28. v. Bladel 0-1 (str), 32. Vosters 1-1; 48. d. Jong 2-1, 90+1 Wouters 3-1 (str)

Rood Wit: Smulders; Slegers, Bettgens (46. v. Hout), v. Beek, Damman (73. Schellekens); Maes, v. Doorn, Brugman; Bierens, Fasen (77. Meulenbroek), v. Bladel