vrijdag 26 april 2024

Sparta’25 geeft kampioen Marvilde een pak slaag

Beek en Donk – Met het behalen van het kampioenschap twee wedstrijden geleden is het voetbal ook helemaal verdwenen uit het spel van Marvilde. Blijkbaar haalt de hoofdprijs alle drang om te willen winnen uit het team, waarbij het aantal tegendoelpunten in de laatste twee wedstrijden bijna net zo groot is als in de voorgaande 19. Vandaag was de lamlendigheid in de eerste helft zo groot dat er al na een half uur een achterstand van 4-0 op het bord stond. De tweede helft was er iets meer felheid, maar de grote achterstand kon niet meer goed gemaakt worden.

De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor Marvilde. Sil van Herwijnen gaf de bal op Mathijs de Bie. Zijn voorzet werd dicht bij het doel overgeschoten door Anwar Janssen. Hierna ging het snel binnen 18 minuten. In de 13e minuut kon Sam van Rooij een schot van Denzel Hajema nog net over de lat tikken, maar de opvolgende corner werd via de onderkant van de lat ingekopt door Joost Akersmit, 1-0. Zes minuten later was het weer Akersmit die in de rebound de bal in het doel mocht koppen, 2-0. In de 22e minuut gaf Dirk Biemans een lange bal van achteruit die door de verdediging van Marvilde schoot. Hier pikte Freek Schoones hem op en hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 3-0 achter de Marvilde-doelman. Het mooiste doelpunt viel in de 31e minuut toen Denzel Hajema vanaf links naar binnen kwam en vanaf 20 meter de 4-0 in de verre hoek krulde. In de laatste minuut voor de rust stuitte Sil van Herwijnen nog op doelman Bram Werdens.

Zoals gezegd was de felheid in de tweede helft iets groter, maar de lamheid van de eerste helft had er mede voor gezorgd dat alle klutsballen voor de voeten van Sparta’25 spelers vielen. Na een uur werd de eer gered door een kopbal doelpunt van Nick van den Boomen, 4-1. Maar 10 minuten later was de oude marge weer hersteld. De bal werd weggekopt in de verdediging bij Marvilde, maar net buiten het strafschopgebied, plaatste Brent Lok de bal mooi diagonaal over Sam van Rooij in de verre hoek, 5-1. Een kwartier voor het einde schoot Dirk Biemans dan nog vanaf 20 meter tegen de onderkant van de lat en een paar minuten later stuurde Tayfun Yilmaz Ferry Aerts nog diep over de as van het veld. Ferry was als eerste bij de bal en omspeelde de doelman, maar zijn inzet werd voor de lijn gekeerd door een verdediger.

De toeschouwers in Beek en Donk moeten gedacht hebben dat dit onmogelijk de ploeg kan zijn die al vijf wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen is geworden. Dat is wel zo en hopelijk kan Marvilde dat, na een vrij weekend, volgende week uit bij rode lantaarn Beerse Boys ook weer laten zien.

13. Akersmit 1-0, 19. Akersmit 2-0, 22. Schoones 3-0, 31. Hajema 4-0; 60. van den Boomen 4-1, 70. Lok 5-1

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin, Vroomen (46. Megens); Janssen (46. Yilmaz), van Herwijnen, de Bie (46. Aerts)