donderdag 18 april 2024
Nick Tielemans en Mart v.d. Gevel vieren feest na de verrassende 2-0 op koploper Jong AZ - Foto: FEBI

Topprestatie UNA tegen koploper Jong AZ

Zeelst – Het 5-1 verlies tegen Jong Vitesse van vorige week kwam hard aan in het Zeelster kamp. Dit mocht niet meer gebeuren en bij UNA zijn het geen ezels die steeds dezelfde steen opzoeken. Trainer Mark Schenning greep in en zorgde ervoor dat zijn team niet voor de tweede maal in het mes van een beloftenteam liep. Afgelopen zondag kwam er weer zo’n beloftenteam van een BVO naar Sportpark Zeelst en dat was nou net de eerste de beste in de Tweede Divisie. Jong AZ was de trotse koploper en had nog geen enkel duel verloren. UNA maakte daar een eind aan.

Een tot in de tenen geladen UNA pakte de zaken tegen het team van trainer Martin Haar met overtuiging aan. Spelen in de discipline en niet meer als gekken naar voren lopen. Ook deze keer stonden Tankovic en Mühren in de basis van de Alkmaarders, maar zij konden geen potten breken. De defensie van de geelzwarten gaf geen krimp en zocht de aanval op wanneer dat mogelijk was. Mart v.d. Gevel kreeg de eerste kans, maar hij mikte naast. In de 21e minuut was het wèl raak. Pieter-Jan Scheerlinck stuurde Benjamin van Wanrooij op reis en doelman Nick Olij kreeg het nakijken: 1-0.

Na de pauze probeerde Jong AZ uit een ander vaatje te tappen en voerde de druk meer op. Vooral Levi Garcia ontpopte zich als ware plaaggeest, waar UNA in de 63e minuut van werd verlost. Jammer voor Garcia dat hij met een blessure gewisseld moest worden, maar bij UNA zorgde dat voor meer rust.
Toch bleef AZ gevaarlijk. Guus Til raakte de lat en dat was meteen het laatste wapenfeit van de Alkmaarse ploeg. UNA nam het heft weer in handen en Mart v.d. Gevel schoot tegen de paal. Jong AZ perste er nog even alles uit, maar doelman Petar Stoskovic verrichtte met enkele knappe reddingen weer een heldenrol en werd terecht tot man van de wedstrijd uitgeroepen.

Toch was de wedstrijd niet gelopen want het slotakkoord was voor UNA. Nadat v.d. Gevel één keer naast schoot en de andere maal zijn vizier te hoog stond, bracht Nick Tielemans zeven minuten voor het laatste fluitsignaal aan alle onzekerheid een eind. Jeroen Stottelaar speelde hem aan en Nick passeerde met een droge knal doelman Olij: 2-0. UNA doet weer gewoon mee in de kopgroep van de Tweede Divisie!

Opstelling:
UNA: Stoskovic; v.d. Boomen (66. Tieben), Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar, v.d. Gevel, N. v. Boekel; v. Wanrooij (72. R. v. Boekel), Eind (79. V.d. Meer), Tielemans
Jong AZ: Olij, Bakker, Wijndal, Hatzidiakos, Schouten, Helmer, Til, Ouwejan, Mühren, Tankovic en Garcia