dinsdag 16 juli 2024
UNA in de aanval, maar Zwartjes klimt het hoogst - Foto: Thieu Vlemmix

UNA afgetroefd door degradatiekandidaat Groene Ster

Heerlerheide – Het leek er op dat UNA nog voor een prijsje kon gaan in dit seizoen. Samen met Quick stonden de Zeelsternaren aan kop van de 3e periode. Maar UNA liet zich deze zondag lelijk aftroeven door de nummer 1-na-laatst, Groene Ster. UNA verloor met 3-1 van de Limburgse laagvlieger en ziet het winnen van de 3e periode in rook opgaan.

Na de goeie serie van twee overwinningen in de laatste twee weken, was er de hoop dat UNA het juiste ritme weer had gevonden. En tijdens de start in Heerlerheide leek dat ook wel het geval te zijn. De terugkeer van Brian Boogers, Louisben Jagt en Thomas Horsten, waren de opstekers die het beste deden verwachten.

Maar daar ging al een flinke streep doorheen, toen Dylan Zwartjes, op de rand zestien, namens Groene Ster in de 23e minuut de openingsgoal binnenschoot: 1-0. Daarvóór had UNA wel enkele mogelijkheden om de leiding te nemen. Zoals na de aanzet van Brian Boogers richting Lorenzo Koenders, die vervolgens zijn tegenstander met een bodycheck uitschakelde. En even later ontstond er een nieuwe mogelijkheid via Max van den Akker en Yoeri Sijbers.

Maar helaas, aan de overkant was het vlak daarna dus wèl raak in de 38e minuut, met doelpunt nummer twee voor de thuisploeg. Na eerst misverstanden rechts achterin werd vervolgens de ingreep van Petar Stoskovic op Levi Golsteijn bestraft met een penalty. Dylan Zwartjes, de speler die volgende jaar toetreedt tot de UNA selectie, voltrok het vonnis: 2-0. Tot overmaat van ramp moest Louisben Jagt zich vervolgens ook nog met een blessure laten vervangen.

Na de pauze ging UNA met de moed der wanhoop op zoek naar een beter resultaat. Waar de geelzwarten het steevast zochten in – voor het oog – aardige combinaties, schroomden de Groene Sterren niet om regelmatig stevig te tackelen en fors in te grijpen. En waar UNA in de tweede vijfenveertig minuten voortdurend het initiatief had, maar niet kon doordrukken, deed de thuisploeg dat wel. In de 55e minuut knalde Joao Claudio Kiala de bal hard in het dak van het doel, 3-0.

In het verdere verloop kon UNA vrijwel geen gebruik maken van de dikwijls chaotische situaties voor het doel van de tegenstander. Eén keertje lukte dat wel via de niet onverdienstelijk spelende Lorenzo Koenders. Hij bracht de bal onder controle en haalde beheerst uit naar 3-1. Maar meer zat er voor een teleurstellend UNA niet in. De Zeelsternaren lijken nu ook af te haken voor de strijd om de 3e periodetitel. Groene Ster daarentegen behaalde 3 kostbare punten om de aansluiting te forceren in de onderste regionen van de Derde Divisie.                                                 (verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
25. Zwartjes 1-0, 38. Zwartjes 2-0 (str); 55. Kiala 3-0, 58. Koenders 3-1

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt (42. van Schoonhoven); Koenders (77. Boudewijns), Boulghalgh, Wielinga; Senders, Boogers, van den  Akker
Groene Ster: Voss; de Kleijn, Petit, Rokx, Breukers, Ghijssen, Stassar, Kiala (87. Abdalla), Golsteijn (73. Shotton), Zwartjes, Pauly (64. Odutayo)