zaterdag 27 april 2024
Senders en Boogers in actie, Tielemans kijkt op afstand toe - Foto: Thieu Vlemmix

UNA blijft knap overeind in Zeeuws-Vlaanderen

Hoek -In Zeeuws Vlaanderen speelde UNA zaterdagmiddag verdienstelijk gelijk tegen de nummer 5 van de ranglijst, HSV Hoek. De eerste helft hield de uitblinkende doelman Petar Stoskovic UNA in de race. De Zeelsternaren moesten twee keer terugkomen van een achterstand en in de laatste, spannende, 20 minuten had de wedstrijd nog alle kanten op kunnen gaan.

In het Zeeuwse Hoek kreeg UNA bij de eerste bewegingen het balletje aardig rond. Het was de schijn die bedroog. Want al gauw bleek de thuisploeg een slim spelletje te spelen. Met scherpe uitvallen werd UNA achterin uit elkaar gespeeld en er kwamen ook kansen uit voort. Maar daar had UNA deze middag iemand staan die bijna niet te passeren viel: doelman Petar Stoskovic. Met schitterende reflexen belette hij Zeeuws succes bij de afronding. Maar in de 40e minuut was ook hij kansloos toen Gertjan Martens de bal binnen tikte na een hoekschop: 1-0. UNA lag daar kennelijk niet wakker van en sloeg enkele minuten later via een perfecte vrije trap vanaf 20 meter van Sten Senders terug: 1-1.

In de tweede helft kreeg UNA hoe langer hoe beter vat op het spel van de thuisploeg, maar de kansen aan beide zijden waren schaars. Toch volgde er na ruim een uur nog een terugslag: na een snelle uitbraak via invaller Constansia over links kon de topscoorder van Hoek, Steve Schalkwijk, inschieten: 2-1. Toen ook nog Thomas Horsten en Tom Scheepers met blessures naar de kant moesten, leek de opdracht te moeilijk voor UNA. Maar met nog een kleine 20 minuten te gaan kreeg Hoek de bal achterin niet weg, waarna Juul Respen de Zeelsternaren toch weer op gelijke hoogte bracht met een schuiver door de benen van Gertjan Martens: 2-2. Een verdiend gelijkspel voor een dapper strijdend UNA.

40. Martens 1-0, 43. Senders 1-1; 64. Schalkwijk 2-1, 71. Respen 2-2

UNA: Stoskovic; Horsten (90. Peters), Scheepers (70. Boudewijns), Sijbers, van Casand; Senders, Smeins, Respen; Wielinga (70. van Schoonhoven), Boogers, Tielemans (85. Nguyen)
HSV Hoek: Knipping, Schamp, Martens, Loof, Wantens, Lion, Vandecandelaere, Impens (90+1. James), de Smet (61. Constansia), Schalkwijk, Hage (80. Diedhiou)