dinsdag 28 mei 2024
De vrije schop van Pieter-Jan Scheerlinck belandt op de lat

UNA krijgt TEC niet op de knieen

Tiel – De spanning in de Tweede Divisie zit er danig in. Niet wat betreft voor het bovenste gedeelte van de ranglijst, want Jong AZ pakte de titel en de strijd om te eindigen als beste amateurclub van Nederland is alleen leuk voor het team dat met die baard van de keizer aan de haal gaat. Nee, de spanning voltrekt zich in de race om klasse behoud, waar nog zo’n acht clubs aan deelnemen en daar hoort UNA ook bij. De 3-1 overwinning tegen VVSB was een welkome punteninjectie voor de Zeelstenaren. Toch moesten er daarna nog een aantal finale duels gespeeld worden, waaronder deze zondag tegen TEC. Het werd geen succes voor de Zeelstenaren tegen de club van Flipje.

TEC heeft zich tijdens de winterstop behoorlijk versterkt om uit de benarde situatie te geraken en dat lijkt aardig te lukken. Een lastige opgave voor de mannen van Mark Schenning, die het ook nog moesten doen zonder de geblesseerde verdedigers Thomas Huijben en Glenn Schapendonk. Willem Tieben en Nick v.d. Boomen waren echter waardige vervangers.

Van meet af aan ging UNA de strijd aan met de ploeg van trainer Frits v.d. Berk. In de eerste 25 minuten vielen er echter geen doelrijpe kansen te noteren. De eerste echte mogelijkheid was voor Pieter-Jan Scheerlinck, die zijn vrije trap tegen de lat zag gaan. Meteen daarna sloeg TEC toe en Barry Maguire kopte de knikker achter Petar Stoskovic: 1-0. Nog voor rust kwam de 2-0 op het bord toen Wimilio Vink na een voorzet van Shakison doel trof.

Na de pauze zette UNA meer druk op de verdediging van TEC, dat echter gevaarlijk bleef met snelle uitvallen van o.a. wervelwind Kurtley de Windt. Toch kwam de aansluitingstreffer op het scorebord in de 74e minuut. Een vrije trap van Jeroen Stottelaar kwam op de slof van Mart v.d. Gevel, die keeper v.d. Sman het nakijken gaf: 2-1.  De Tielse Eendracht Combinatie koos ervoor de voorsprong over de streep te trekken en ondanks dat UNA bleef gaan voor het verdiende punt, slaagden de Gelderlanders in hun opzet.

Opstelling:
UNA: Stoskovic, v. Weert, Scheerlinck (87. Overhof), Tieben, v.d. Boomen (67. Stottelaar), Sebregts, N. v. Boekel, v. Wanrooij (46. v.d. Meer), Boogers, v.d. Gevel, Tielemans