vrijdag 26 april 2024
Een fraaie redding van UNA-keeper Yanniek Derix - Foto: Thieu Vlemmix

UNA laat eindelijk ware gezicht weer zien

Zeelst – Na tien jaar speelde UNA weer eens in competitieverband tegen Gemert. Afgelopen seizoen wisten de zwartwitten via de nacompetitie de Derde Divisie te bereiken. Het debuut van Gemert is met een tussentijdse derde plaats opvallend goed. Bij UNA ging het niet zo flitsend en met hangen en wurgen kon na de winst op Quick weer een beetje naar boven gekeken worden. Deze zondag gooiden de Zeelstenaren eindelijk alle schroom van zich af en werd er met 5-1 gewonnen.

Volgens het draaiboek dat UNA hanteert begonnen de geelzwarten fel aan de wedstrijd en ditmaal leverde dat wèl succes op, want in de 10e minuut schoot Mart v.d. Gevel de 1-0 achter doelman Bruno Barten. Even leek het erop dat de Zeelstenaren in zouden gaan zakken en in minuut 27 bracht Thijs van Pol (vorig seizoen goed voor 33 treffers) de stand op 1-1. UNA verviel echter niet in de oude fout: angstig terug uit voetbal. Tien minuten voor rust kopte Mart v.d. Gevel na een vrije trap van Sten Senders de 2-1 bij de tweede paal binnen.

Ook na de pauze toonde UNA geen verval. Na een voorzet van de ijverige Louisben Jagt schoot Mart v.d. Gevel over. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Zeelstenaren  steeds meer in hun spel en binnen zeven minuten liepen ze uit naar een 5-1 overwinning. Nick Tielemans tekende in de 71e minuut met een afstandsschot voor de 3-1. Vier minuten later was de nog achttien jarige Sten Senders met een fraaie lobje goed voor de 4-1 en weer drie minuten later bepaalde Rob van Boekel de eindstand op 5-1. Na de winst op Quick en de klapper tegen Gemert lijkt UNA weer de goede weg gevonden te hebben.

10. v.d. Gevel 1-0, 27. v. Pol 1-1, 35. v.d. Gevel 2-1; 71. Tielemans 3-1, 75. Senders 4-1, 78. R. v. Boekel 5-1

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Verhoeven, Jagt; Horsten, R. v. Boekel, v. Dijk (88. v. Gerven); Senders, v.d. Gevel (88. Herman), Tielemans
Gemert: Barten; Brugmans, d. Dekker (87. Houwers), Kemper, v. Pol, Habraken, Daniëls (Kreekels), Jacobs, Brouwers (81. Ben Rouba), Westerlaken, Leyten