donderdag 25 april 2024
Bassou en Horsten in de aanval, maar UNA creëerde weinig kansen - Foto: Thieu Vlemmix

UNA laat het op alle fronten afweten

Utrecht – Op voorhand was bekend dat UNA op Sportpark Voordorp een sterke tegenstander zou treffen. Hercules was nooit een club waartegen de geelzwarten lekker konden ballen. Dat ligt voor een groot gedeelte aan de gedrevenheid die de Utrechters in hun spel hebben en het ontbreken daarvan bij de Zeelstenaren. Het liep deze zondag helemaal fout, omdat UNA de Utrechters geen moment het vuur aan de schenen legde.

De eerste twintig minuten was het voorzichtig aftasten tussen geelzwart en blauwwit. UNA ging echter steeds chaotischer spelen, waardoor het in de 21e minuut de deksel op de neus kreeg. Tyrone Fonville tekende kinderlijk eenvoudig de 1-0 aan, nadat de gehele verdediging van UNA bleef staan na vermeend buitenspel.

De verdediging van UNA bleef het daarna lastig houden terwijl ook het middenveld regelmatig werd overlopen. Trainer Harrie Gommans probeerde dit na ruim een half uur een halt toe te roepen door de verdediging te versterken met Yoeri Sijbers, waarbij Bassou doorschoof naar het middenveld. Maar ook in aanvallend opzicht konden de geelzwarten totaal geen potten breken en mochten van geluk spreken dat Vermeulen nog voor rust de marge niet verdubbelde.

Na de pauze had UNA even een opleving, maar die was snel voorbij toen Lars Vermeulen deed wat hij al voor rust had kunnen doen: de kansen benutten. Een vrije trap vloog door niemand aangeraakt in de kruising, 2-0. Even veerden de gelen op en Yoeri Sijbers kopte de 2-1 achter doelman Fons Mulder.

Maar UNA bleef vervolgens doorgaan met besluiteloos voetbal en daar wisten de Utrechters wel raad mee. In de slotfase tilden Fonville en Tel de terechte winst voor Hercules nog naar 4-1. En hiermee mocht UNA nog “blij” zijn want als Hercules (met name Lars Vermeulen) de vele kansen had benut, dan was de nederlaag fors hoger uitgevallen.

20. Fonville 1-0; 66. Vermeulen 2-0, 68. Sijbers 2-1, 78. Fonville 3-1, 82. Tel 4-1

UNA: Derix; Horsten, Scheepers, Boulghalgh, Bergraaf (68. Tielemans); Franssen (73. Puts), R. van Boekel, Boogers; Senders, Koç, Willems (37. Sijbers)