zondag 23 juni 2024
????????????????????????????????????

UNA laat winst in slotfase glippen

Amsterdam – De dikke jas die UNA vorige week van FC Lienden cadeau kreeg heeft de geelzwarten niet uit hun element gebracht. Afgelopen zondag stond er in Amsterdam weer een fors karwei te wachten. AFC is een moeilijk te bespelen tegenstander en vooral op Sportpark “Goed Genoeg” moesten de Zeelstenaren vaak door het stof. Deze keer gooiden de mannen van Mark Schenning alle schroom van zich af en deden niet onder voor het team van Ton du Chatinier. Bijna hadden de geelzwarten drie punten in de tas, maar het venijn zit bij de Amsterdammers meestal in de staart.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. In de beginfase ontstonden dan ook weinig kansen aan beide zijden. De eerste mogelijkheid voor UNA kwam uit een voorzet van Chefrino Eind op Benjamin van Wanrooij, die het doel niet wist te treffen. In de 27e minuut kwam geelzwart op voorsprong. Chefrino Eind, die zoals gewoonlijk als bliksemafleider heel wat aanslagen te verduren kreeg, werd binnen het strafschopgebied door Jordi van Gelderen onreglementair gestopt en Niek van Boekel deponeerde de penalty koel achter keeper Patrick Zonneveld: 0-1. AFC voerde de druk vervolgens op en vijf minuten later bracht Daan Sutorius de stand al weer op 1-1.

Na de soep (want die wordt in de pauze geserveerd) pakte UNA de zaken energieker aan. Dat had in de 56e minuut succes. Nick Tielemans dacht vanaf een behoorlijke afstand van het doel maar eens lekker te gaan uithalen. Een verraste doelman Zonneveld kon de knikker alleen maar nakijken: 1-2. Daarna verzuimde UNA door te drukken. Een schot van Mart van de Gevel kreeg Zonneveld pas in tweede instantie onder controle. In de slotfase had Chefrino Eind de genadeklap uit kunnen delen, toen hij vanaf één meter tegen de Amsterdamse sluitpost schoot. Bekend feit deze competitie is dat de Mokummers vaak in de slotfase toeslaan. In de allerlaatste seconde van de toegevoegde tijd kopte aanvoerder Daan Sutorius zijn ploeg uit een voorzet van Matthijs Jesse naar 2-2. Zuur voor UNA, maar zeker niet onverdienstelijk.

Opstelling:
UNA: Stoskovic, Huijben, Scheerlinck, Schapendonk, Sebregts (80. v.d. Boomen), N. v. Boekel, R. v. Boekel (82. Tieben), Tielemans, v. Wanrooij (73. v.d. Meer), v.d. Gevel, Eind