dinsdag 16 juli 2024
UNA in de verdediging - Foto: Thieu Vlemmix

UNA op gedeelde 1e plaats na winst op Unitas

Gorinchem – In de 3e divisie heeft UNA na overwinningen op OSS’20 en Baronie de weg omhoog gevonden. Op de zaterdagavond speelde UNA deze keer op sportpark Molenvliet tegen, het in het rechter rijtje staande, GVV Unitas. UNA begon met een vijftal afwezigen behoorlijk gehavend aan het duel. Toch konden de Zeelstenaren de 3 punten mee naar huis nemen en – omdat Barendrecht gelijk speelde – pakte UNA een gedeelde 1e plaats op de ranglijst (samen met SteDoCo) .

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, met binnen 10 minuten al 2 corners. De 1e werd gestopt door Petar Stoskovic en de 2e geruimd door Jeroen van Schoonhoven. Na een kwartier ging een vrije trap van Unitas ruim over het UNA-doel. Een minuut later kwam het eerste kansje voor UNA: een hoekschop ging over alles en iedereen heen. Unitas bleef vervolgens in het eerste half uur de druk opvoeren waarbij de bal veel op de UNA-helft was. Maar  in de 32e minuut viel ineens het doelpunt van UNA! Een vlijmscherpe counter werd ingezet door Joey van Casand, via Brian Boogers ging de bal naar de vrijstaande Max van den Akker die hem in het net vlamt.
.
Meteen na rust kreeg UNA een vrije trap, met een mooie kopkans voor Rhoan Boudewijns, die over het doel ging. Unitas grossierde in hoekschoppen, terwijl UNA druk probeerde te zetten. Er kwamen over en weer kansen, zoals een schot van Unitas richting de kruising waar Petar Stoskovic een keurige redding liet zien. In de laatste minuut was er nog een grote kans voor Juul Respen, maar hij kon Unitas niet de genadeslag geven. Aan de score veranderde niets meer en UNA nam daardoor 3 kostbare punten mee terug naar Zeelst.

Doelpunten:
32. van den Akker 0-1;

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Scheepers (68. Peters), Sijbers, Boudewijns, van Cassand (73. Renshoff ); Wielinga, Boogers (84. Johnson), Respen; Tielemans, van Schoonhoven, van den Akker
Unitas: van Dongen; Ashu, de Vulder, de Vries (80. Schalekamp), Kegge (80. Helstone), Ruwaard, Saez (80. Goes), Haidary, Nartey, Habtemariam, Kiflom Tsegay (87. Holthaus)