dinsdag 23 april 2024
Opluchting in Zeelst na de late gelijkmaker van Niek van Boekel - Foto: FEBI

UNA op valreep naast Katwijk

Zeelst – Uit de laatste vijf wedstrijden wisten de geelzwarten slechts één punt uit het vuur te slepen. UNA kwam daardoor terecht op een plaats net boven de kelder van de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag kwam het sterke Katwijk naar Sportpark Zeelst: een tegenstander van hoog niveau die al vanaf 1989 deel uit maakt van de top van het Nederlandse amateurvoetbal. De talrijk aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op een uitermate boeiend en spannend duel.

De wake-up call voor UNA kwam al na 61 seconden. Na een hoekschop kopte Kay Blokland binnen: 0-1. UNA werd wakker en na enkele snelle aanvallen van Katwijk, waarbij Stoskovic diverse malen met de vuisten redding moest brengen, stonden de geelzwarten op. Na negen minuten dacht Niek van Boekel, die de spitspositie innam, “wat Blokland kan, dat kan ik ook”. Uit een corner kopte de UNA aanvoerder de 1-1 achter doelman Mark de Vries. Door deze tegentreffer werden de Zuid-Hollanders voorzichtiger en stormden niet meer met z’n allen naar voren. De wedstrijd kwam in evenwicht en even kreeg Teun Sebregts nog een scoringskans, maar keeper De Vries stond in de weg.

Na rust bleven de Zeelstenaren geloven in meer. Toch ontstonden er voor het doel van Petar Stoskovic regelmatig hachelijke momenten met Sanchez Angulo en Mike van den Ban in de hoofdrol. Na een uur spelen maakte Robbert Susan dankbaar gebruik van een chaotische situatie voor het UNA doel: 1-2. UNA gaf zich niet geklopt en de talrijke Katwijk supporters slaakten een zucht van verlichting toen Jeroen Stottelaar een vrije trap net over de lat knalde. Diezelfde Stottelaar stond aan de basis van de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut was zijn diepe pass op Niek van Boekel op maat en die haalde lekker uit. De fraaiste treffer sinds tijden was compleet onhoudbaar voor de Katwijkse sluitpost.
Het gif van de vissermannen zat in het begin, maar het venijn van UNA zat in de staart: 2-2.