donderdag 25 juli 2024
UNA in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

UNA raakt na gelijkmaker de grip kwijt tegen Barendrecht

Barendrecht – Na de winst vorige week op Meerssen stond voor UNA zaterdagmiddag een sterke tegenstander op het programma. Na een goed begin van de Zeelsternaren werd het uiteindelijk toch een 3-1 nederlaag tegen een team dat vorig seizoen op de 3e plaats in de 3e divisie (zaterdag) eindigde.

In het eerste half uur leek er voor UNA op sportpark De Bongers geen vuiltje aan de bewolkte lucht. Van meet af aan gaven de Zeelstenaren de toon aan en al na 3 minuten profiteerde Sten Senders van een fout bij Barendrecht. Juul Respen stuurde Sten Senders de ruimte in en die schoof de bal beheerst langs keeper Bradly van der Meer: 0-1. Ook daarna bleef UNA vooralsnog de betere ploeg met prima combinatiespel en kansen voor o.a. Brian Boogers. Maar na een half uur kwam Barendrecht uit het niets langszij. Linksachter Nadir Jouhri haalde ineens verwoestend uit van maar liefst 40 meter afstand. Petar Stoskovic keek de granaat vol verbazing na: 1-1.

Na deze gelijkmaker kreeg Barendrecht ineens meer en meer vat op het steeds meer steriele UNA spel. En met name spits Robbert Olijfveld bleek een gevaarlijk mannetje, die overigens wel met Yoeri Sijbers – naast Bassou Boulghalgh – één van UNA’s betere spelers tegen zich had. Die Olijfveld glipte in de 53e minuut tussen het centrale duo Tom Scheepers en Yoeri Sijbers door en kon vervolgens gemakkelijk de 2-1 binnenschieten.

Toch had UNA in de resterende 20 minuten mogelijkheden om nog op zijn minst met een gelijkspel naar Brabant terug te keren. Zoals onder andere de naar voren gekomen Yoeri Sijbers (kopbal in handen keeper). Maar Brian Boogers kreeg, geheel vrijstaand, de allerbeste kans. Na een doorkopbal van Jeroen van Schoonhoven schoot de aanvoerder – die zijn echte vorm nog niet gevonden heeft maar vandaag wel qua inzet een voorbeeld was – naast.

Het slotakkoord was tenslotte aan de Barendrecht-spits Robbert Olijfveld; hij maakt de wonde aan UNA-zijde nog wat dieper: 3-1.    (verslag: Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
3. Senders 0-1, 31. Jouhri 1-1; 54. Olijfveld 2-1, 90+3. Olijfveld 3-1

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Scheepers, Horsten (71. van Schoonhoven), Sijbers, Jagt; Wielinga, Boogers, Bassou, Faber (83. Tielemans); Respen (65. van den Akker), Senders
Barendrecht: van der Meer; Eekman, de Graaf, Monster, Jouhri; Bayram, van der Stoep, Dielhof, Serghini (78. van der Kreeke), Mrowicki (84. Drexhage), Olijfveld