dinsdag 16 april 2024
Sten Senders schiet de panalty onberispelijk in: 1-2 - Foto: Thieu Vlemmix

UNA sleept alsnog een punt uit de strijd tegen DEM

Zeelst – De thuiswedstrijd van vandaag tegen DEM zou kunnen worden samengevat in drie begrippen: flitsende opening, kwetsbaar vervolg en vechtlustig herstel. Na een 0-2 achterstand tegen de middenmoter uit Beverwijk, knokte UNA zich alsnog naar een 2-2 gelijkspel.

UNA begon overdonderend met mooie combinaties en goede mogelijkheden. Maar helaas, het leverde niks op. Daarna was het de beurt aan DEM dat een opgedrongen UNA met snelle aanvallen overtroefde. Op aangeven van Thom de Vries zette Nigel Daniels de wedstrijd in de 21e minuut met een droge schuiver in de verre hoek op zijn kop: 0-1. Gaandeweg deelden de mannen uit Beverwijk meer en meer de lakens uit. Na een half uur maakte Bassou Boulghalgh op de achterlijn een overtreding op Twan Verswijveren, welke een strafschop tot gevolg had. Thom de Vries voltrok het vonnis, 0-2.

Na de pauze vocht UNA zich terug in de wedstrijd. De gevaarlijkste aanvalspulsen kwamen daarbij, met acties en schoten, van Abdiaszis Dahir, de vervanger van Juul Respen. In de 56e minuut was er de volgende wissel: voor Mitchel van Rosmalen kwam Samuel Franssen. En ook dat gaf nieuwe kracht. Het leidde in de 61e minuut tot een actie van Max van den Akker die onreglementair binnen de 16 werd afgestopt, penalty. Sten Senders maakte het karwei prima af en UNA kon op jacht naar een punt.

De aanzet daartoe, een nieuwe vervanging (intussen was ook Bassou Boulghalgh al gewisseld voor Noël van Gerven). Harrie Gommans koos tenslotte nog voor een riskante nieuwe wissel, met de vervanging van verdediger Yoeri Sijbers voor aanvaller Rob van Boekel. Die keuze loonde. Nadat Giel Flokstra namens UNA tussendoor nog een derde treffer had voorkomen, kwam vijf minuten voor tijd de meest sublieme actie van het duel tot stand. De over een paar maanden afscheid nemende Rob van Boekel, kreeg de bal aangespeeld van Sten Senders. Met een slimme pass binnendoor bereikte hij de inkomende Brian Boogers, die de bal breed voor doel plaatste op Max van den Akker. Het slot was al even fraai als de hele opzet: achter de hak door maakte Max de aanval op deftige wijze af: 2-2! Een vechtlustig UNA pakte terecht nog een punt, na een teleurstellend verlopen eerste helft.

21. Daniels 0-1,  32. de Vries 0-2 (str); 63. Senders 1-2 (str), 85. van den Akker 2-2

Opstelling:
UNA: Flokstra; Horsten, Scheepers, Sijbers (R. van Boekel), Jagt, Boulghalgh (73. van Gerven), Boogers, van Rosmalen (56. Franssen); Senders, Respen (46. Dahir Eenow), van den Akker
DEM: S. Verswijveren; J. Verswijveren, T. Verswijveren, Herraez Gallego, Wolters (85. ??), de Vries (63. Zejli), Altun, Daniels, Schavemaker (80. ??), van Doorneveld, van Amersfoort