donderdag 29 februari 2024
Drukte in het strafschopgebied van HHC Hardenberg - Foto: FEBI

UNA sneuvelt in zicht van de haven

Zeelst – Eén punt zou genoeg zijn geweest voor UNA om zich direct te handhaven in de Tweede Divisie. Tegenstander HHC Hardenberg moest winnen om dat doel te bereiken. Op een volgepakt Sportpark Zeelst voltrok zich een zenuwachtig en spannend duel, waarin de Zeelstenaren uiteindelijk het onheil over zichzelf afriepen. Binnen een paar minuten veranderde euforie in nacompetitie.

Al in de 11e minuut kreeg HHC een prima scoringskans op een presenteerblad. Nick Tielemans maakte hands in het strafschopgebied en Shkodran Metaj tekende vanaf de stip voor 0-1. Een snelle tegenvaller voor UNA, maar de Zeelstenaren pakten de draad weer op, alhoewel het spel nerveus was en UNA slordig te werk ging. Na bijna een half uur spelen moesten de Hardenbergers met tien man verder. Brian Boogers was op weg naar het doel van keeper Sander Danes, maar werd tegengehouden door Kevin Görtz en die kon vertrekken.

Na rust voerde UNA de druk op. Mart v.d. Gevel kreeg drie fraaie mogelijkheden zonder doel te treffen. De gasten kwamen verder goed weg toen Niek van Boekel zijn poging door Koos Werkman voor de doellijn weggekopt zag worden. Even later gaf de UNA-aanvoerder de bal prima voor op Brian Boogers, maar die schoot een gat in de lucht. Toch kwam de verlossende 1-1 tien minuten voor tijd op het scorebord. Jeroen Stottelaar nam de bal van grote afstand op de slof en doelman Danes was geslagen. Totale euforie op Sportpark Zeelst, want dit mocht niet meer fout gaan. En toch ging het fout!

In plaats van het tiental van HHC onder druk te houden zakten de geelzwarten terug op eigen helft. Het team van trainer Gert-Jan Karsten perste er nog even alles uit en in de toegevoegde tijd bracht Metaj de 1-2 op het scorebord. Over en uit voor UNA wat betreft de reguliere competitie. Voor de ploeg van Mark Schenning resten nu nog vier wedstrijden voor behoud.

Op woensdag 17 mei het uitduel tegen Harkemase Boys in Friesland en op zaterdag 20 mei thuis tegen dezelfde ploeg. In de week daarna moeten de geelzwarten het opnemen tegen FC Lisse of VV Dongen.

Doelpunten:
11. Metaj 0-1 (str); 82. Stottelaar 1-1, 92. Metaj 1-2

Opstelling:
UNA: Stoskovic; v. Weert, Huijben (64. R. v. Boekel), Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar (88. v.d. Meer), v.d. Gevel, N. v. Boekel; v. Wanrooij (83. Tieben), Boogers, Tielemans
HHC Hardenberg: Danes; Görtz, Werkman, Manuhutu, Kobussen (78. Wigger), Gouriye, v. Hezel (83. Albertus), Bouws, Zarbaf, Reinders (55. v.d. Leij), Metaj