zaterdag 27 april 2024
Thomas Horsten blokt schot van Jordan Weegman (15) - Foto: Thieu Vlemmix

UNA-TOGB, veel doelpunten, weinig voetbal

Zeelst – Na 2 nederlagen op rij (3-0 in Tiel tegen TEC, en midweeks 4-0 tegen 2e divisionist De Treffers in de KNVB Beker) was het de vraag of UNA zich deze zondag kon herstellen. Ondanks veel afwezigen door blessures trok UNA in een matige wedstrijd aan het langste end. TOGB werd met een 4-2 nederlaag terug naar Zuid-Holland gestuurd.

Als je de ranglijst bekijkt kan zeker de supporter met een UNA-hart tevreden zijn. Ondanks de vele blessures, die overigens in het vorige seizoen en ook een jaar eerder in aanvang van de competitie voorkwamen, handhaaft de ploeg van Harrie Gommans zich in de top van de derde divisie.

Deze zondag ging de strijd tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Vorig seizoen won UNA beide duels (1-5 uit en 3-2 thuis). Deze druilerige zondagmiddag kwam de echte voetballiefhebber niet echt aan zijn trekken in dit duel. De eerste minuten gebeurde er nauwelijks iets op Sportpark Zeelst. UNA was wel sterker, maar voetbalde meestal veilig achteruit. Geen overtuiging en geen lef.

Nadat in de 12e minuut Max le Fevre van de gasten UNA-doelman Petar Stoskovic op de proef gesteld had, maakte Nick Tielemans tien minuten later de 1-0 voor UNA na een rommelige situatie in het strafschopgebied van TOGB. De gasten kregen vervolgens ook enkele kansjes op de gelijkmaker. Zo bokste na een half uur Petar Stoskovic een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Jordan Weegman uit zijn doel. En twee minuten later miste Anthony Slierendrecht een voorzet van Michel van der Elst een paar meter voor het UNA-doel. Tien minuten voor rust bracht Max van den Akker met een schot over TOGB-doelman Moreno Zwarteveld in de verre hoek de stand op 2-0. Zonder echte strijd toch een voorsprong.

Na de pauze ging hetzelfde spelletje verder. Een vrije trap van Brian Boogers op de rand van de zestien stond aan de basis van de derde UNA-treffer. Juul Respen tikte de bal door naar Nick Tielemans die met een enorme knal in de hoek zijn tweede van de middag scoorde, onhoudbaar voor doelman Zwarteveld. Vier minuten later werd de 3-1 in het doel van UNA gefrommeld door Wouter Vermeer in de korte hoek. Weer vijf minuten later was er een snelle aanval over links van UNA. De voorzet van Nick Tielemans kwam achter in het strafschopgebied bij Brian Boogers terecht die het verschil weer op drie doelpunten bracht, 4-1.  Toch werd het nog 4-2 in de 70e minuut door een afstandsschot in de verre hoek van invaller Finn Ameling.

Ondanks dat er zes doelpunten vielen op sportpark Zeelst, was het geen hoogstaand voetbal. Maar daar klaagde na afloop weinig supporters over in Zeelst, want met deze winst staat UNA weer mooi op een 2e plaats in de 3e divisie, 3 punten achter koploper SteDoCo.

22. Tielemans 1-0, 36. van den Akker 2-0; 50. Tielemans 3-0, 54. Vermeer 3-1, 59. Boogers 4-1, 70. Ameling 4-2

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Senders; Respen, Boulghalgh, Nguyen (86. Johnson); van den Akker, Boogers, Tielemans
TOGB: Zwarteveld; Eijgenraam (66. Ameling), Zandbergen, Vermeer (81. Scheers), Weegman (66.Sla); Azaroiali, Zwarteveld (81. Sousa), Heintjes; van der Elst, Slierendrecht (76. Steerneman), le Fevre