zondag 28 april 2024
Sten Senders maakt het de SteDoCo defensie lastig - Foto: Thieu Vlemmix

UNA verdiend gelijk in topper tegen SteDoCo

Hoornaar – In de laatste competitieronde voor de winterstop stond een kraker op het programma: het op de 4e plaats staande UNA moest op bezoek bij de afgetekende koploper SteDoCo. Vooraf gezien een lastige wedstrijd voor de Zeelsternaren, maar UNA speelt vaak zijn beste wedstrijden tegen goed voetballende ploegen. En dat was ook vandaag terug te zien: UNA stal de show in het oostelijke puntje van Zuid-Holland.

Ze hadden er vandaag kennelijk allemaal veel zin in. Van meet af aan trok UNA bij SteDoCo ten aanval. De riante koploper schrok ervan. UNA was lang de betere ploeg en scoorde na negen minuten de verdiende 0-1. En het was een beauty, die begon bij UNA achterin en via een snelle combinatie bij Max van den Akker terechtkwam. De zeer bedrijvige UNA-spits haalde resoluut uit: 0-1 en voor hetzelfde geld was het toen al meer geweest. Want een paar minuten ervoor was Yoeri Sijbers ook al vlakbij scoren. Daarna nam de thuisploeg meer deel aan het spel en kreeg ook wat mogelijkheden. Doelman Giel Flokstra stond echter paraat. Toen middenvelder Danny van Haaren echter vanaf zo’n 30 meter verwoestend uithaalde, was ook hij kansloos: 1-1.

In de tweede helft zette de thuisploeg UNA aanvankelijk een stuk meer onder druk. Maar schade leverde dat niet op. En bijna was UNA, aan het einde van dit van begin tot einde boeiende duel, zelfs nog met de winst de bus naar huis ingestapt. In de 88e minuut namelijk, belandde een schot van Jesse Wielinga tegen de kruising. Het zou wel een mooie beloning zijn geweest voor dit uitstekende UNA, dat zich vandaag een prachtige eenheid toonde, waarbij niemand verzaakte. Een mooi einde van de eerste seizoenshelft, waarbij UNA zelfs naar de 3e plaats kroop door verlies van Sportlust’46.               (verslag Thieu Vlemmix)

9. van den Akker 0-1, 45. van Haaren 1-1;

UNA: Flokstra; Smeins, Scheepers (74. Boudewijns), Sijbers, van Casand; Boulghalgh, Wielinga, Senders; Respen (90. van Schoonhoven), Boogers, van den Akker
SteDoCo: de Fockert; Lopes Cabral (88. Mulder), van Zeelst, Cortie, de Zwart (70. van Leerdam); Salhi (54. Intezar), van Nuland, van Haaren (88. Mariana); Kuyper, van Soest, Mekkaoui