zondag 28 april 2024
Drukte voor het UNA doel - Foto: Thieu Vlemmix

UNA verstevigt 2e plaats na pittig uitduel in Kloetinge

Kloetinge – UNA moest het zaterdagmiddag in Zeeland opnemen tegen VV Kloetinge’. Een onbekende tegenstander die in 2 jaar tijd 2 kampioenschappen vierde en daardoor tweemaal promoveerde van de 1e klasse naar de 3e divisie. Het werd een pittige wedstrijd voor de geelzwarten, die uiteindelijk toch gewonnen werd met 0-2, al bleef het tot de laatste minuut spannend!

Het eerste kwartier was in Kloetinge voor UNA en de beloning volgde al snel. In de 15e minuut leverde een vlotte combinatie over drie schijven al de 0-1 op. Rechtsachter Thomas Horsten bediende Sten Senders op de rechtervleugel, waarna deze zich losmaakte van zijn directe tegenstander en met een perfecte voorzet Juul Respen bereikte. Diens kopbal van dichtbij was meteen raak. Daarna liet UNA zich terugzakken en gaf de thuisploeg alle gelegenheid om druk uit te oefenen. Het leverde een aantal gevaarlijke momenten op. Zo leek tien minuten voor rust Dook van den Berg de gelijkmaker op het bord te zetten, maar de inzet van de jonge middenvelder werd van de lijn gehaald.

Na de pauze zorgde UNA voor meer evenwicht, maar de spanning bleef er tot aan het zoete einde in. In de 63e minuut kreeg UNA de beste mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Max van den Akker’s schot ging rakelings voor het doel van Kloetinge-doelman Braafhart langs en schampte de verre paal. Het bleef dan ook spannend tot aan de 90e minuut. De ingevallen Noah Nguyen zorgde voor de verlossende 0-2 na een aanval via Sten Senders en Juul Respen. UNA verstevigt met deze overwinning de tweede positie op de ranglijst, waar het 3 punten achter koploper SteDoCo blijft staan.

15. Respen 0-1; 90. Nguyen 0-2

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, van Casand; Senders, Boulghalgh (21. Smeins), Respen; van den Akker, Boogers, Tielemans (76. Nguyen)
Kloetinge: Braafhart; Dekker (89. van Herwijnen), Plank, Bliek, Meijer (79. Doesburg), van Keulen, Theunisse, van den Berg, Dijkstra, de Jager, Baptist (55. Deurloo)