donderdag 25 april 2024
UNA in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

UNA wint maar het was een dubbeltje op zijn kant

Zeelst – De wedstrijd tussen de nummers 6 en 7 van de ranglijst, TOGB en UNA werd er eentje met twee gezichten. De eerste helft was voor de thuisploeg wat resulteerde in een nette 2-0 voorsprong bij rust. De tweede helft was grotendeels voor een veel feller TOGB, waardoor de stand weer werd gelijkgetrokken. Met nog een kwartier te gaan hadden beide teams nog kansen op de 3-punter: TOGB had pech met een poeier tegen de lat, UNA had meer succes met een fraaie knal van Brian Boogers in de laatste minuut. Een 2-2 gelijkspel zou een goede afspiegeling zijn geweest van het veldspel, maar daar had UNA geen boodschap aan. Het won dan ook, enigszins fortuinlijk  toch met 3-2.

UNA begon het duel zonder de zieke Thomas Horsten en de geblesseerden Bassou Boulghalgh en NoëI van Gerven, maar wel met Aziz Dahir (links voorin) en Rhoan Boudewijns (centraal achterin). Tom Scheepers vervulde nu de rol van rechtsachter en Sten Senders zakte wat terug op het middenveld. Na enig aftasten, sloeg UNA in de 19e minuut voor het eerst toe. Max van den Akker bereikte met een voorzet op maat het hoofd van Juul Respen, die de bal beheerst in de uiterste rechterbovenhoek kopte: 1-0. Na 40 minuten gebeurde het omgekeerde: Juul Respen stuurde Max van den Akker de ruimte in, waarna deze de keeper omspeelde en de 2-0 binnentikte. Een comfortabele voorsprong? Nee hoor, want het tweede deel; verliep toch wat anders!

Met een drietal wissels bracht TOGB bij de hervatting – vooral aanvallend – meteen een stuk meer leven in de brouwerij. En toen één van hen, Dean Zandbergen, doelman Giel Flokstra versloeg (2-1), waren de rapen gaar. UNA kwam nu regelmatig in de problemen. En na 74 minuten gebeurde het al gevreesde: Anthony Slierendrecht bracht de ploeg uit Berkel en Rodenrijs langszij. Het spel vloog nu heen en weer en in de 88e (!!) minuut kwam UNA goed weg toen een pegel van net buiten de 16 tegen de kruising boven Giel Flokstra knalde. Maar zestig tellen later (er stond al minuut 89 op het scorebord) verliep het duel toch nog in Zeelster voordeel. De pas ingevallen Bob Groenendijk bereikte over links de achterlijn; de erop volgende voorzet werd door keeper Moreno Zwarteveld weg gewerkt …. precies voor de voeten van de uitblinker van dit duel, Brian Boogers. Beheerst plaatste de aanvoerder de winnende goal binnen: 3-2. Veel tijd kwam er niet meer bij, waarna de vreugde aan Zeelster kant bij het laatste fluitsignaal groot was. Het was een dubbeltje op zijn kant dit keer, maar wel een zwaarbevochten driepunter.

20. Respen 1-0, 44. van den Akker 2-0; 54. D. Zandbergen 2-1, 74. Slierendrecht 2-2, 90. Boogers 3-2

UNA: Flokstra; Scheepers, Boudewijns, Sijbers, Jagt; Senders (80. Franssen), van Rosmalen, Boogers; Eenow Dahir, Respen (80. Groenendijk), van den Akker
TOGB: M. Zwarteveld; de Winkel (37. Verbond), Scheers (72. Paternot), Vermeer, van der Elst; Steerneman (46. xxx), Sousa (46. xxx), L. Zwarteveld; Ameling, Slierendrecht, Heintjes (62. Azaroiali)