zaterdag 27 april 2024
UNA doelman Petar Stoskovic met een fraaie actie - Foto: Thieu Vlemmix

UNA wint verdiend en met ruime cijfers in Oss

Oss – Na een loting voor de KNVB-beker op de zaterdagavond, waarbij UNA-speler Juul Respen de Zeelstenaren koppelde aan De Treffers, stond deze zondagmiddag voor UNA de uitwedstrijd tegen middenmoter OSS’20 op het programma. De geelzwarten hadden op sportpark De Rusheuvel weinig last van de late thuiskomst, want ze overklasten de Ossenaren met maar liefst een 1-5 winst!

UNA moest wel even wakker worden geschut want OSS’20 kwam al na 5 minuten op voorsprong door een treffer van Hicham Haouat. Een klein kwartiert later waren de rollen omgedraaid. UNA scoorde 2 keer heel kort achter elkaar door Max van de Akker en Noah Nguyen. In de 24e minuut viel Thomas Horsten geblessseerd uit en werd vervangen door Rhoan Boudewijns.

De eerste grote kans in de 2e helft was in de 57e minuut voor de thuisploeg maar Petar Stoskovic kreeg de bal keurig in zijn handen. In de 63e minuut ging een schot van Jesse Wielinga maar net naast maar in de 67e minuut  was het wèl raak voor de Zeelstenaren. Het was opnieuw Noah Nguyen die met een hard schot vanaf 20 meter doelman Job Froeling het nakijken gaf, 1-3. En het werd nóg comfortabeler voor UNA 10 minuten voor tijd. Een hoekschopvariant kwam buiten de zestien waar Jesse Wielinga van afstand laag de 1-4 kon binnenschieten! Het slotstuk werd verzorgd door Max van den Akker die in de 87e minuut een fraaie voorzet gaf op Jeroen van Schoonhoven, die vervolgens makkelijk kon binnentikken, 1-5.

5. Haouat 1-0, 16. van den Akker 1-1, 19. Nguyen 1-2; 63. Nguyen 1-3, 82. Wielinga 1-4, 88. van Schoonhoven 1-5

UNA: Stoskovic; Horsten (24. Boudewijns), Scheepers, Sijben, van Casand; Respen (83. Renshoff), Bassou, Wielinga; Nguyen, Dahir (71. van Schoonhoven), van den Akker
OSS’20: Froeling; van Tiem, Ebbers, van de Vorst, Gatsjatrian (46. van Ballegooij), Oztoprak, Sow, Jonathans (46. Marsman), Haouat, Kersten, Clein (74. van Dolleweerd)