donderdag 25 april 2024
Respen (6) en Horsten (8) belagen het Haagse doel - Foto: Thieu Vlemmix

UNA wordt te laat wakker

Zeelst – Het stormachtige begin van de bezoekers uit Den Haag werd in de 20e minuut plots onderbroken door het doelpunt van Max van den Akker. De vandaag linkerspits stootte in het centrum door na een pass van Juul Respen en hij rondde prima af: 1-0. Het was in feite de wedstrijd op zijn kop, want de Hagenezen waren tot dan volkomen de baas op Sportpark Zeelst. Nog geen kwartier later was het weer gelijk, toen Joeri Sijbers bij een corner de bal in eigen doel kopte (1-1). Daarna bleven de mannen uit Den Haag de wedstrijd beheersen. Niek van Boekel stond voor het eerst weer in de basis na een 4-maanden lange afwezigheid door een blessure. Als aanvoerder nam hij vanuit het middenveld veelvuldig het voortouw, maar dat bleek vandaag tegen dit uitstekende Quick niet toereikend om zijn ploeg overeind te houden.

Het duurde dan nog tot de 56e minuut alvorens de bezoekers hun overwicht ook uitdrukten in de stand. Dan benutte Frank van der Heiden in het centrum de ruimte voor de 1-2. Na een goed uur kreeg UNA langzaam maar zeker meer grip, mede door enkele wissels. Daarvan was vooral het spel van Abdiaziz Eenow Dahir een genot voor het oog. Ondanks veel druk en een bomvol Haags strafschopgebied in de laatste 10 minuten, kwam er geen wijziging meer in de stand.

31. van den Akker 1-0, 34. Sijbers 1-1 (e.d.); 57. van der Heiden 1-2

UNA: Stoskovic; Horsten, Sijbers, Boudewijns (63. van Rosmalen), Jagt, Boulghalgh (63. Aziz Dahir), Boogers, N. van Boekel; Senders (73. Franssen), Respen (79. van Gerven), van den Akker
Quick: Zunderdorp; van Haaften, Linnenbank, Wijsman, Fischer, van der Heiden (87. Nava), Bouyaouzan, Lemmers (80. de Kruijf), Oukhattou (82. Dijkhuizen), George (80. Emegha), Zwieten de Blom