zaterdag 27 april 2024
UNA in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

Venijn zit in Rosmalen in de staart

Rosmalen – Als UNA, na een 1-0 achterstand bij rust, in de 83e minuut via Sten Senders dankbaar gebruik maakt van de blunderende OJC-achterhoede (1-1), is de thuisploeg door het voortdurend beukende UNA allang murw gespeeld. Erg verbaasd zullen weinigen dan ook geweest zijn toen een fraaie combinatie tussen Dahir en Nick Tielemans door de laatste afgerond werd voor de 1-2. De winst leek daarmee binnen. Maar dat was nog niet doldwaas genoeg, want in de aller-allerlaatste seconde bemachtigde de thuisploeg alsnog een nauwelijks verdiend punt.

Wat de opstelling betreft kan UNA zeker een week of zes geen beroep doen op aanvoerder Brian Boogers vanwege een spierscheuring. De linksachter positie werd dit keer ingevuld door Joey van Casant. Na zijn succesvolle optreden van vorige week tegen Blauw Geel’38, mocht voorin Max van den Akker opnieuw starten. Ook voor de zondag goed ingevallen Jeroen van Schoonhoven was er een plek in de spits.

De wedstrijd begon voor UNA desastreus. Al na drie minuten lag de bal al achter Petar Stoskovic. De snelle OJC-rechterspits Hassan Mouad maakte dankbaar gebruik van de ruimte die hem werd geboden en verraste doelman Petar Stoskovic met een fraaie lob: 1-0. Daarna greep UNA het initiatief en zou dat in feite niet meer loslaten tegen een zwaar verdedigende thuisploeg, die bij uitvallen soms nog wel voor enig gevaar zorgde.

Het aantal corners voor UNA viel op twee handen niet te tellen en dat zou na de pauze gewoon zo verder gaan. Het haalde allemaal weinig uit. Totdat de Rosmalense verdediging zelf zes minuten voor tijd in de fout ging. Een misverstand tussen de terugkoppende Daan van Tooren en doelman Luuk Vogels stelden Sten Senders in staat de gelijkmaker binnen te schieten. Toen waren de rapen gaar en ook de thuisploeg, zo leek.

Een geslaagde een-twee tussen Eenow Dahir en Nick Tielemans, waarna laatstgenoemde fraai de 1-2 binnen knalde, bracht in de allerlaatste minuten de verdiende zege binnen handbereik. Toch ging het nog fout en kon Tom Pijnenburg met een geplaatste kopbal alsnog een punt redden voor zijn ploeg, waarna arbiter Kuipers niet meer liet aftrappen.

4. Hassan 1-0; 85. Senders 1-1, 90+2. Tielemans 1-2, 90+5. Pijnenburg 2-2

UNA: Stoskovic; Scheepers, Sijbers, van Schoonhoven, Casand; Horsten, Wielenga, Smeins (63. Tielemans); Senders, Respen (84. Renshoff), van den Akker (75. Dahir)
OJC Rosmalen: Vogels; Simmons, van de Rande, van Tooren, Spijkers, Zonnenberg, Laazizi (46. de Waard), Pijnenburg, van Dijk, Kappen (72. el Aharchaou), Hassan (84. de Bijl)