zondag 28 april 2024
Jesse Wielinga (17) en Lex van Dijk strijden om de bal - Foto: Thieu Vlemmix

Verdiende winst OJC Rosmalen op matig UNA

Zeelst – UNA eindigde de eerste competitiehelft met een uitstekende 1-1 tegen de – op dat moment – koploper SteDoCo. Maar na de winterstop loopt het niet meer naar wens bij de Zeelsternaren. Na het gelijkspel tegen Meerssen moest UNA vorige week de winst laten aan Blauw Geel’38. Deze zondag kwam het laagstaande (14e plaats) OJC Rosmalen naar Zeelst. En ook deze keer bleef UNA met lege handen achter in een slechte wedstrijd van de geelzwarten.

Het wedstrijdformulier liet meteen een verrassing zien bij UNA, want Max van den Akker (geschortst voor 5 wedstrijden, waarvan hij er 1 op heeft zitten) stond in de basis. UNA had beroep aangetekend tegen de straf en omdat de KNVB nog geen oordeel had geveld kon de UNA-aanvaller toch opgesteld worden. Verder ontbrak Joey van Casand, die per direct de overstap had gemaakt naar het Belgische KFC Kattenbos Sport.

Het eerste half uur waren er nauwelijks kansen voor beide teams, daarna waren de grootste kansen voor OJC. In de 23e minuut mocht Tom Pijnenburg, opgejaagd door 2 UNA-verdedigers, alleen op Petar Stoskovic afgaan, maar die redde bekwaam. Ruim 10 minuten later kwam UNA opnieuw goed weg. Bij een snelle uitval van Mouad Hassan over rechts ontstond een 3 tegen 1 situatie die knullig om zeep werd geholpen. In de 38e minuut mocht OJC Rosmalen een vrije schop nemen op 20 meter recht voor het UNA-doel. Lex van Dijk poeierde de bal langs de 6-mans muur maar ook rakelings naast de paal.

UNA kon daar ook wat kansjes tegenover zetten, zoals in de 36e minuut toen Sten Senders de bal hard op het doel schoot, maar met de vingertoppen tikte OJC-doelman Luuk Vogels de bal uit de lage hoek. De resterende hoekschop kwam goed voor het doel en leek een prooi voor Vogels. Die tastte mis, waarna de bal via het hoofd van Max van den Akker de paal schampte.

De tweede helft begon niet al te best voor UNA. Na 5 minuten krulde Bob Zonnenberg een hoekshop perfect voor het Zeelster doel. Verschillende spelers gingen de hoogte in, Stoskovic tastte mis en de bal lag in het doel, 0-1. Het bleek dat Louisben Jagt de bal met zijn hoofd nog ongelukkig getoucheerd had. Drie minuten later kreeg UNA de grootste kans op de gelijkmaker. Alex Smeins gaf een voorzet vanaf rechts, waarna Max van den Akker vrijstaand voor het OJC-doel op een meter of 6 de bal hoog over schoot.

In de 62e minuut bracht UNA-trainer Harrie Gommans een aanvallend wissel: Noah Nguyen voor centrale verdediger Tom Scheepers. Ondanks wat meer snelheid naar voren bleven de kansen uit; de spitsen konden nauwelijks bereikt worden. OJC Rosmalen daarentegen had de wedstrijd in de 65e minuut in het slot kunnen gooien, toen Tom Pijnenburg – met Alex Smeins op zijn hielen – opnieuw alleen op Stoskovic afging, maar de UNA-doelman verkleinde zijn doel goed, waardoor het schot van Pijnenburg over het UNA-doel heen ging. UNA probeerde de laatste minuten nog de gelijkmaker te forceren door ook Yoeri Sijbers naar voren te schuiven, maar het mocht niet meer baten.

OJC Rosmalen had de meeste kansen en mocht dan ook verdiend de 3 punten mee naar huis nemen. UNA bleef met een kater achter, want na de winterstop maar 1 punt pakken uit 3 wedstrijden is niet wat men in Zeelst voor ogen heeft. Voor UNA komt het voetballoze weekend (vanwege de Carnaval) misschien wel op het juiste moment. Er is werk aan de winkel voor de technische staf om UNA weer op de rit te krijgen en om mee te doen in de kop van de 3e divisie.

50. Jagt 0-1 (e.d.)

UNA: Stoskovic; Smeins, Scheepers (62. Nguyen), Sijbers, Jagt; Senders, Boulghalgh, Wielinga; van den Akker, Boogers, Tielemans (72. van Schoonhoven)
OJC Rosmalen: Vogels; Spijkers, van Meurs, van Tooren, el Aharchaou (64. Kappen (81. de Bijl)); Zonnenberg, van Dijk (64. Simmons), Wijkmans; Hassan, Pijnenburg, Viellevoye (76. Wels)