donderdag 18 april 2024
Drone-opname van het UNA-sportpark tijdens het toernooi in 2015

Voetbaltoppers in spe bij UNA

Zeelst – Zaterdag 27 augustus organiseert voetbalvereniging UNA, in samenwerking met PSV, voor de twaalfde keer al weer een internationaal toernooi voor minioren. Dit zijn voetbalspelertjes tot 9 jaar. Zestien teams strijden dit jaar om de Linden Accountants Beker. Het toernooi vindt plaats op het Sportpark Zeelst in Veldhoven en het deelnemersveld wordt gevormd door gerenommeerde betaald voetbalorganisaties uit België, Duitsland en Nederland.

Zo komen uit België miniorenteams van KRC Genk, Club Brugge en Beerschot/Wilrijk. Duitsland wordt vertegenwoordigd door FC Schalke ’04. En uit Nederland zijn aanwezig de clubs PSV (met vier teams), Ajax, Sparta Rotterdam, VVV Venlo, Fortuna Sittard, Roda JC, Excelsior, NEC en de organiserende vereniging UNA. Ondanks hun jonge leeftijd (7 en 8 jaar) zullen de spelers, evenals voorgaande jaren,  garant staan voor fraaie acties, fanatisme en plezier. Misschien zijn het wel de toppers van straks die zaterdag 27 augustus te zien zijn op Sportpark Zeelst ….

Vorig jaar speelden PSV en Feyenoord met hun F1 elftallen de zinderende finale van het toernooi. Het werd toen 1-1, waarna de Rotterdammers alsnog toernooiwinnaar werden door de strafschoppen beter te benutten.

Het toernooi wordt om 10:30 uur officieel geopend, om 10:45 uur gevolgd door de eerste poulewedstrijden. De finale begint om 15:30 uur, waarna aansluitend de prijsuitreiking plaatsvindt.
De toegang tot het toernooi is gratis.