donderdag 28 maart 2024
Luchtduel in Zeelster strafschopgebied met VVSB-er Ossendrijver - Foto: Thieu Vlemmix

Werklust levert UNA geen punten op

Zeelst – De laatste jaren is duidelijk geworden dat voetballen op zaterdag niet in het DNA van UNA zit. Zowat alle duels die op die dag gespeeld werden leverden nul punten op. Afgelopen zaterdag kwam VVSB op bezoek; een tegenstander die we een paar jaar geleden al regelmatig hebben ontmoet. En ook deze zaterdag leverde de wedstrijd voor UNA, ondanks de werklust, geen punten op.

UNA begon vol vertrouwen aan het duel. Al snel  in de wedstrijd leverde dat succes op, want smaakmaker Sten Senders bracht de stand al na drie minuten op 1-0 met een schot in de korte hoek. Geelzwart bleef doorgaan en toen wervelwind Senders na een kwartier binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald mocht Brian Boogers vanaf elf meter de straf uitvoeren. Zijn slechte pingel eindigde op het lichaam van doelman Ruben Valk. De 2-0 zou de wedstrijd voor de geelzwarten een stuk florissanter hebben gemaakt, maar het bleef bij 1-0. Richting rust werd VVSB steeds gevaarlijker. Petar Stoskovic kon met een prima actie een schot van Jesse van Nieuwkerk net onder de lat wegtikken.

Na rust zag men op Sportpark Zeelst weer een UNA-team dat angstig voor eigen doel ging hangen. Het onheil hing in de lucht. In de 48e minuut produceerde Halman de gelijkmaker na een slalom langs 3 UNA-spelers. Aaron Bastiaans probeerde daarna keeper Valk nog te verschalken, maar UNA bleef doormodderen. In de 57e minuut zorgde Max Ossendrijver van dichtbij dan ook voor de 1-2 met een intikker. Eigen schuld, dikke bult. Werklust kan de ploeg van Harrie Gommans niet verweten worden, maar dat alleen is niet genoeg voor succes.