dinsdag 18 juni 2024
"Good Old" Erwin van de Meerakker staat na jaren weer zijn mannetje in Marvilde 1 - Foto: Ronald Otter

Zwaar gehavend Marvilde wint dik verdiend van TOP

Oss – Al in de thuiswedstrijd was Marvilde beter dan TOP. Toen werd onterecht met 1-2 verloren en de week daarna won TOP zelfs van de aanstaande kampioen Baronie, wat verder nog geen team gelukt is in deze competitie. Wat ook nog niemand gelukt was deze competitie, was winnen bij TOP op de nieuwe kunstgras mat. Marvilde speelde dus tegen een sterke tegenstander, maar had daar blijkbaar niet zoveel last van. Ondanks vele afwezigen en met oud gediende Erwin van de Meerakker (45) in het doel, speelde Marvilde een puike partij en won verdiend van TOP. Gezien de vele kansen was ook een uitslag van 5-8 of iets dergelijks mogelijk geweest.

Al na 5 minuten kwam TOP op voorsprong. Thomas van Mossel kwam via rechts alleen voor Erwin van de Meerakker uit. Zijn schot ging diagonaal in de verre hoek, 1-0. Drie minuten later was er een voorzet vanaf links naar diezelfde Van Mossel. Hij dacht de bal binnen te tikken bij de tweede paal, maar had niet op de perfecte reflex van Erwin van de Meerakker gerekend. Erwin tikte de bal van 5 meter uit de hoek. Na deze grote kansen werd Marvilde steeds beter. In de 10e minuut werd een corner over gekopt door Tommy van de Wiel. Na een kwartier een prima aanval over links. Via Danny Das in de verdediging bij Marvilde ging de bal naar Rick van den Bogaard. Hij gaf de bal op Ties Bazelmans die op zijn beurt Tommy Boogers bediende. Op de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal tegen de paal.

In de 22e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Muti Nawabi speelde zich goed vrij op de middenlijn. Zijn voorzet werd weggewerkt en kwam bij Rick van den Bogaard terecht. Hij omspeelde een tegenstander en ging vanaf links het strafschopgebied in. Hier schoot hij vanaf 15 meter richting de verre kruising. Keeper Jeffrey Vendrig kon zijn hand nog knap achter die bal krijgen, maar de rebound werd ingetikt door Danny Das, 1-1.

Tien minuten voor rust kreeg TOP een vrije trap op ruim 20 meter midden voor het doel. De bal sprong via de binnenkant van de paal richting de andere paal waar Pepijn van Geenen geen moeite had om de 2-1 in het lege doel te schieten. Eén minuut later had Tommy Boogers de stand alweer gelijk moeten trekken. Een lange bal zette hem helemaal vrij voor de doelman. Op 8 meter koos hij voor een lob die net naast het doel ging. In de laatste vijf minuten voor de rust kreeg Marvilde twee identieke vrije trappen. Beide ter hoogte van de kop van de cirkel voor het strafschopgebied. De eerste werd door Ties Bazelmans snoeihard in de muur geschoten (de speler voelt het nu nog), waarna Rick van den Bogaard de rebound overschoot. De tweede vrije trap, op dezelfde hoogte, werd door Muti Nawabi tegen de paal geschoten.

In de blessuretijd kwam Marvilde toch op gelijke hoogte. De inleiding was een voorzet van Tommy Boogers vanaf rechts. Bij de tweede paal nam Muti Nawabi de bal aan en tikte terug op Wouter van Vark die mee opgekomen was. Zijn schot vanaf 15 meter werd van richting veranderd en leverde een corner op. Die werd genomen door Tommy Boogers en op 15 meter ineens ingeschoten door Ties Bazelmans, 2-2.

Het begin van de tweede helft ging gelijk op. Na een uur mocht Gijs Kiebert een vrije trap van Rick van den Bogaard bij de tweede paal inkoppen. Een zetje in zijn rug zorgde ervoor dat hij te weinig richting aan de bal kon geven, dus die ging over het doel. Twee minuten later kwam Marvilde op voorsprong. Rick van den Bogaard ging diep aan de rechterkant. Na goed doorzetten had hij de bal eindelijk echt in bezit en gaf deze terug op Ties Bazelmans. Ties schoot op 20 meter helemaal niet zo hard en midden door. De normaal sterke keeper Vendrig stond helemaal verkeerd en kon het schot niet keren, 2-3.

In de 69e minuut een diepe bal op Danny Das. Op de punt van de vijf meter wilde hij de doelman verschalken met een lobje buitenkant rechts. Vendrig wist de bal met de vingertoppen tegen te houden. Drie minuten later gaf Michael Maessen een perfecte voorzet vanaf de linker zijlijn. Bij de tweede paal kopte Gijs Kiebert deze bal diagonaal in het zijnet, 2-4. Niets leek een ruime overwinning voor Marvilde in de weg te staan, maar de laatste weken is Marvilde niet gelukkig met twee doelpunten voorsprong in de laatste 10 minuten. Tien minuten voor het einde nam TOP een vrije trap buiten het strafschopgebied. De inzet werd door Erwin van de Meerakker uit de bovenhoek gebokst. Twee minuten later tikte Wouter van Vark Aram Pusters aan in het strafschopgebied. De strafschop werd door Armin Alibasic ingeschoten, 3-4.

Hierna kwam Marvilde nog behoorlijk onder druk te staan, maar het hield deze keer stand. Vijf minuten voor het einde kreeg TOP nog een kans op 7 meter, maar met Michael Maessen en Tommy van de Wiel in zijn nek wist de aanvaller met zijn tikje het doel net niet te vinden. In de laatste minuut gaf Danny Das nog een steekbal op Luc Martens. Zijn schot vanaf links werd door Jeffrey Vendrig gestopt. Al met al een prima overwinning van Marvilde en door de andere uitslagen onderin de stand zijn er opeens weer mogelijkheden om de directe degradatie te ontlopen.