vrijdag 26 april 2024

Geen winnaar in topper Eersel

Eersel – De eerste competitiewedstrijd kwam EFC op bezoek bij Marvilde. EFC was beter, maar Marvilde pakte op de valreep een punt (3-3). Vandaag was het veld door regen eigenlijk onbespeelbaar, maar toch werd er gespeeld en uiteindelijk was het veldspel nog heel behoorlijk. EFC ging veel beter om met de omstandigheden en kon ook deze keer meer aanspraak op een overwinning maken, maar ook nu werden de punten gedeeld met een 0-0 eindstand.

De eerste helft had EFC het spel stevig in handen. De enige mogelijkheid van Marvilde kwam in de 10e minuut toen Twan Demin vanaf 23 meter over het doel schoot. Twee minuten later kopte Max van Limpt een voorzet vanaf rechts vanaf 15 meter over het Marvilde-doel. In de 34e minuut ging Mark van Doorn op het moeilijke veld in de fout, waardoor Gijs Wuyts uit kon halen, maar Sam van Rooij bracht met de benen redding. Twee minuten later nam Luc Steevens een vrije trap op de punt van het strafschopgebied. Sam van Rooij bokste de bal weg en deze leek ingeschoten te worden door Rik Strijbosch. Ties Bazelmans kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog tot corner tikken.

In de tweede helft had Marvilde de wind in de rug, maar het EFC had toch grotendeels het betere van het spel. De grootste kans kwam echter na 10 minuten voor Marvilde. Robbert Born gaf de bal diep op Max van den Akker. Max nam de bal perfect aan en sprintte richting het vijandelijke doel met een verdediger in de rug. In het strafschopgebied gaf hij de bal breed op Salim Zeroual. Die raakte de bal echter niet goed waardoor de bal voor het doel langs ging.

Tussen de 60e en 70e minuut waren er meerdere mogelijkheden voor Gijs Wuyts, maar de bal werd telkens net niet goed geraakt of een verdediger van Marvilde blokte de bal nog net. In de 72e minuut nam Robbert Born een vrije trap tegen de zijlijn op rechts, die door Jelle Born bij de tweede paal ingekopt werd. Jelle kreeg zijn hoofd niet vol tegen de bal, waardoor deze in het zijnet verdween. Een paar minuten later was er nog een vrije trap van Robbert Born net buiten het strafschopgebied. Keeper Jesse Theuws tikte de bal prima uit zijn rechter beneden hoek.

Doelpunten: n.v.t.

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, R. Born, v. Vark; J. Born, Demin, Bazelmans; Yilmaz, Zeroual, v.d. Akker
EFC: Theuws; d. Bie, v. Gerwen, Steevens, v. Sambeeck; Thijssen, v. Limpt, Hooijen; Yusofi (79. Jansen), Wuijts, Strijbosch