zaterdag 27 april 2024

Koploper Baronie te sterk voor Marvilde

Breda – Dat Baronie kampioen wordt in de 1e klasse C is al geruime tijd duidelijk. Vandaag ging Marvilde op bezoek in Breda en na de 0-4 in de thuiswedstrijd werd het vandaag 4-1, maar ondanks dat kreeg Marvilde vooral in de laatste 20 minuten meerdere kansen om de score wat draaglijker te maken.

Het begin van de wedstrijd was niet slecht van Marvilde-kant. De grootste kans was voor Dennis Peragon, die in de 6e minuut vrijgespeeld werd en op de rand van het strafschopgebied op doel schoot. Hij stond daarbij alleen voor de Marvilde-doelman. Vandaag was dat Rik van den Bosch, doorgaans keeper/voetballer bij Marvilde 3, die de langdurig geblesseerde Sten Otter en de geschorste tweede keeper Richard Prinsen verving. Rik reageerde prima op de inzet en wist zo de kans onschadelijk te maken. Het veldoverwicht van Baronie was groot, maar Marvilde wist geregeld gevaarlijk in de aanval te gaan. Tot grote kansen kwam het echter niet.

In de 19e minuut was Jason Tjien-Fooh aan de rechterkant te snel voor de Marvilde-verdediging. Zijn voorzet kon eenvoudig door Dennis Peragon in het doel getikt worden op vijf meter midden voor het doel, 1-0. Vijf minuten later gaf Moustafa Mohammed een lange bal op Dennis Peragon, die buitenspel stond (maar dathad de onpartijdige assistent-scheidsrechter niet in de gaten). Rik van den Bosch was uit het doel gekomen en Peragon kopte de bal op de rand van het strafschopgebied over Rik in het verlaten doel, 2-0. Weer zes minuten later gaf Moustafa Mohammed de bal diep op Jason Tjien-Fooh, die hierdoor alleen voor Rik van den Bosch stond. Iets aan de linkerkant had hij geen moeite om de bal in het doel te werken, 3-0.

In 11 minuten tijd was de wedstrijd beslist en leek Marvilde tegen een grote nederlaag aan te lopen. In de 34e minuut mocht Rik van den Bosch zijn kunnen tonen. Hij stompte een vrije trap van Tom Janssen fantastisch uit de kruising. In de blessuretijd van de eerste helft had Marvilde terug kunnen komen in de wedstrijd. Tommy Boogers ging alleen richting doelman Robbert van Oorschot, maar zijn afwerking was niet goed. Het schot ging langs en over het doel van Baronie.

Na de rust ging Baronie aanvankelijk vrolijk verder. Jonathan Paolo Constansia tikte in de 49e minuut een corner bij de eerste paal tegen diezelfde paal en in de 54e minuut werd Moustafa Mohammed helemaal vrijgespeeld aan de linkerkant in het stafschopgebied. Hij schoot de bal hoog in het doel voor de 4-0. Na een uur spelen wisselde trainer Jurriaan Poelje van Baronie 3 spelers en vanaf dat moment kreeg Marvilde de overhand.

Twintig minuten voor het einde leverde dit een treffer van Marvilde op. Danny Das stuurde Rick van den Bogaard diep. Vanaf de linkerkant gaf hij de bal voor op Tommy Boogers die op vijf meter helemaal vrij voor het doel geen moeite had om de 4-1 in te tikken. Eén minuut later gaf Rick van den Bogaard de bal op Danny Das. Met een verdediger in zijn nek schoot hij op de rand van het strafschopgebied op doel. Het schot was te slap, waardoor de doelman de bal eenvoudig kon pakken. Een kwartier voor het einde mocht Tommy Boogers alleen richting doel van Baronie gaan. De stuiterende bal werd door Tommy over de uitkomende doelman gelobd, maar verdween aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Baronie stelde hier op dat moment weinig meer tegenover, maar in de laatste minuut schoot Jason Tjien-Fooh nog uit stand op de lat.

Marvilde heeft tegen een sterke tegenstander vooral tegen het einde van de wedstrijd de mogelijkheden gehad om een redelijke uitslag neer te zetten. Meer dan een nederlaag was echter niet mogelijk.

Marvilde: v.d. Bos; Bartholomeus, v.d. Wiel, Louwers (46. Cools), v. Vark; Bazelmans, Kiebert (Maessen), Nawabi (v.d. Steen); v.d. Bogaard, Das, Boogers
Baronie: v. Oorschot, Quartel, (61. Ahsman), Kankam, Vermeulen, Weterings, Boudrza (61. Christianen), Constansia, Janssen, Tjien-Fooh, Peragon (61. Nkundumugisha), Mohammad