vrijdag 26 april 2024
Marvilde streed voor elke meter, Tayfun aan de bal, Danny maakt de sliding, Muti coacht - Foto: Ruud Bertels

Marvilde schrijft historie met plaatsing voor KNVB Beker!

Waardenburg – In de Betuwe presteerde Marvilde vanmiddag iets fantastisch in de kwartfinale van de districtsbeker. Het versloeg WNC, wat een topper is in de zaterdag 1e klasse. WNC won zelfs de laatste 5 wedstrijden, ook tegen de aanstaande kampioen. Maar deze wedstrijd heeft weer eens laten zien dat je met een goede wedstrijdinstelling en veel strijd ook kunt winnen van een hoger geplaatst team. Met de winst vanmiddag speelt Marvilde volgend seizoen in de grote TOTO KNVB BEKER!

Marvilde had het 15 minuten lastig, kreeg een dikke kans tegen, maar had verder (vanaf de zijkant gezien) weinig moeite met WNC. Tot aan de radio kreeg een aantal mensen kippenvel voor deze prestatie van Marvilde. En dat is niet zo gek, want je zult dit niet zo vaak meemaken. Marvilde schrijft geschiedenis door zich te plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker, wat automatisch inhoudt dat de Meerveldhovense 2e klasser volgend jaar mag meedoen aan de TOTO KNVB BEKER. Bij terugkomst op Sportpark Jongelingsveld was dan ook luid en duidelijk het bekend clublied “Marvilde Hopsasa” te horen om de spelers te onthalen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. WNC was zeker dreigend, maar Marvilde deed daar niet voor onder. In de 7e minuut kreeg WNC een grote kans om op voorsprong te komen. Een vrije trap links op de punt van het strafschopgebied werd genomen door Bas Smulders die ineens op doel schoot, maar Jeroen Keeris wist de inzet te keren. Hij kon de bal helaas niet vasthouden, waardoor spits Willem-Paul van der Heijden op 5 meter midden voor het doel de rebound kon pakken. Ook deze inzet werd gepakt door Jeroen.

Hierna was het vooral middenveldspel en de eerste grote kans was meteen een doelpunt. In minuut 28 nam Muti Nawabi net over de eigen helft een vrije trap. Hij trapte deze tot in het strafschopgebied waar Tommy van de Wiel de bal tegen de linker paal werkte. Hier stond Ties Bazelmans klaar om de rebound in te tikken, 0-1. Een mooie voorsprong, maar nog niets om opgewonden over te raken. Er was nog een uur te spelen. In de eerste helft waren er verder geen grote kansen.

In de eerste minuten van de tweede helft drong WNC aan en kreeg ook enkele kansen, maar buiten de onverzettelijkheid van het team stond er natuurlijk ook een betrouwbare keeper in het doel. In de 47e minuut tikte spits Van der Heijden de bal met buitenkant rechts op 5 meter van het doel in, maar de bal was een prooi voor Jeroen Keeris. In de 53e minuut lag Steven Cools op de grond met een blessure, na een overtreding; Jesse Wammes ging toch door en schoot hard op doel. Jeroen Keeris bokste de bal weg.

In de 56e minuut kreeg Marvilde een vrije trap op de punt van het strafschopgebied, na een overtreding op Tayfun Yilmaz. Danny Das nam de vrije schop, maar de bal werd door doelman Jesse Kok net onder de lat weggetikt tot hoekschop. Muti Nawabi nam deze hoekschop, waarbij de bal uiteindelijk weer terug bij Muti kwam. Met zijn rechtervoet draaide hij de bal weer voor het doel en op de punt van de 5 meter verlengde Tayfun Yilmaz de bal, waardoor deze bij de tweede paal in het doel ging, 0-2.

De wedstrijd leek beslist en WNC ging met een paar wissels steeds aanvallender spelen. Maar de thuisploeg wist hiermee echter geen kans uit te spelen en Marvilde vond het counteren prima. Een kwartier voor het einde ging Muti Nawabi diep op links. Iets van de as van het veld kapte hij naar binnen en schoot van 23 meter op doel. Doelman Kok kon nog redden, maar Ties Bazelmans was goed aangesloten en tikte de bal in het lege doel, 0-3.

Nu was de wedstrijd echt gespeeld en alleen Danny Das wist zes minuten voor tijd nog gevaarlijk te worden. Na een voorzet van Muti Nawabi schoot hij vanaf 25 meter op doel. Doelman Kok had de nodige moeite om de bal te keren. De wedstrijd was voorbij en dus behaalde Marvilde een fantastische, en historische, overwinning! Volgende jaar staat Marvilde in augustus op Teletekst in de voorronde van de TOTO KNVB BEKER. Nog nooit gepresteerd door dit clubje uit Veldhoven! In de halve finale van de districtsbeker speelt Marvilde nu tegen de winnaar van Uno Animo – Madese Boys.

28. Bazelmans 0-1; 56. Yilmaz 0-2, 74. Bazelmans 0-3

Marvilde: Keeris; Vroomen (46. Bartholomeus), Louwers, v.d. Wiel, v. Vark; Bazelmans, Cools, Das (85. v.d. Gevel), Bertels; Nawabi (90. Martens), Yilmaz