zaterdag 27 april 2024
Een fel duel om de bal, vastgelegd door fotograaf Willem Binnendijk

RKVVO haalt fors uit tegen koploper Heeze

Oerle – De wedstrijd tegen RKSV Heeze werd vooraf bestempeld als een lastige horde. De bezoekers stonden immers bovenaan de ranglijst en vorig seizoen hadden de RKVVO weinig in te brengen tegen een sterk Heeze. Maar, RKVVO was nog steeds ongeslagen, en het wist wat het te doen stond: aansluiting houden met de top van de competitie. Het zou een gedenkwaardige middag worden op Sportpark De Heikant waar voorafgaand aan de wedstrijd nog 1 minuut stilte in acht werd genomen voor de onlangs overleden terreinbeheerder Harrie Dirks.

De eerste minuten van de wedstrijd was er nog een gelijkopgaande wedstrijd met over en weer lichte dreiging voor de beide doelen. Vanaf echter de 15e minuut kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van RKVVO. Het was een schitterende pass van Mark Vruggink op Luc Soetens die met een schaarbeweging zijn directe opponent kansloos liet en in de uiterste hoek de bal in het Heezer doel schoot (1-0). In de 20e minuut liet Heeze van zicht spreken. RKVVO doelman Wouter Verhoeven greep wat nonchalant in, door een bal niet onder controle te krijgen. Uit de resulterende corner werd de bal vanaf de 16 snoeihard op het Oerse doel geschoten, maar de bal kaatste via onderkant lat weer terug in het veld. In de 25e minuut werd er op de rand van de 16-meter een overtreding gemaakt op Martijn van Dijk en uit de toegekende vrije trap krulde Bas van Doormalen de bal in het Heezer doel (2-0).

Na ruim een half uur raakte de Heezer keeper Jansen ongelukkig geblesseerd, toen hij in een duel in aanraking kwam met een eigen verdediger, die Jordan Bujitu van het scoren probeerde af te houden. Heeze raakte het spoor steeds meer bijster en zakte compleet door het ijs. Illustrerend hiervoor was de 41e minuut toen op de helft van RKVVO de bal door Ad Snoeijen van de linkerkant terug werd gespeeld naar de rechterkant van de Heezer defensie. De bal moest zo’n lange weg afleggen, dat Luc Soetens hem simpel kon aannemen en 2e treffer deze middag scoorde(3-0). In de toegevoegde tijd van de 1e helft zette Martijn van Dijk het slotakkoord in door uit een pass van Luc Seegers de volledige defensie van Heeze eruit te lopen en te verzilveren in de verre hoek (4-0). Ruststand: 4-0.

In de tweede helft ging RKVVO door met waar het gebleven was: aanvallen en de ene na de andere kans creëren. In de 56e minuut was het Martijn van Dijk die goed doorging op rechts en met een bekeken voorzet Luc Soetens in stelling bracht die voor een leeg doel zijn derde treffer kon noteren (5-0). Diverse grote kansen volgden voor RKVVO maar het duurde tot de 67ste minuut toen Bas Sesink met een kopbal de zesde treffer voor RKVVO liet aantekenen. Kort na deze treffer werd er bij RKVVO gewisseld dubbel gewisseld en zoals dat vaker gebeurd moet een ploeg dan weer even schakelen om het ritme weer op te pakken. Dit omschakelen duurde bij RKVVO een minuut of zes, want in deze tijd was het Heeze in de persoon van Ivo Moerenhout, die 3x wist te scoren en daarmee een loepzuivere httrick op zijn naam zette. Tot 3 keer toe sloeg hij een bres in de verdediging van RKVVO. In de 80e minuut leek RKVVO zich weer te herpakken met een schot van Tom Paridaans op de paal. Maar in de 83e minuut kon het net weer gevonden worden. Het was Bart Sanders die het slotakkoord in huis had: uit een vrije trap van Tom Paridaans kopte hij onberispelijk raak (7-3).

Het was een gedenkwaardige middag op Sportpark de Heikant. RKVVO onttroonde de koploper met forse cijfers en blijft nog steeds ongeslagen! Na afloop van de wedstrijd sprak de sportverslaggever van Omroep Veldhoven nog even met RKVVO-trainer Walter van Ommeren:

18.    Soetens                1 – 0
26.    v. Doormalen      2 – 0
42.    Soetens                3 – 0
44.    v. Dijk                   4 – 0
57.    Soetens                5 – 0
68.    Sesink                   6 – 0
70.    Moerenhout         6 – 1
72.    Moerenhout         6 – 2