vrijdag 26 april 2024

Rood Wit verdiend naar 0-3 winst in Geldrop

Geldrop – Om niet in het rechterrijtje van de ranglijst terecht te komen moest Rood Wit winnen van Braakhuizen. Het thuisduel in Veldhoven werd eerder dit seizoen een moeizaam gelijkspel. Op papier zou dit moeten lukken omdat de roodzwarten uit Geldrop dit kalenderjaar nog geen enkele overwinning hebben geboekt.

De wedstrijd die werd geleid door de heer Van der Zwan uit Leerdam begon met een felle hagelbui. Al in de tweede minuut toonde de scheidrechter al geel voor de ogen van Braakhuizen-speler Engin Ozer die een forse overtreding beging op Roodwitter Batuhan Günüç. In de 22-ste minuut ontsnapten de bezoekers aan een achterstand. Sluitpost Niels Bouwman hervatte het spel met een uittrap precies op het hoofd van Braakhuizen-speler Sammy Dirkx die vervolgens de bal rakelings naast het doel schoot. Kort hierna kreeg Rood-Wit twee riante kansen om te scoren. De eerste kans werd langs de lijn al geteld maar de punter van Batuhan Günüç ging naast het Geldropse doel. De tweede scoringskans werd regelrecht in notabene een overtal-situatie slecht uitgespeeld. Waarom Jan van Hout niet zelf op goal schoot zal altijd een raadsel blijven. Hij legde de bal collegiaal breed op medespeler Joey Hellstern die vervolgens de bal weer breed legde op Stef Fasen maar die werd het dusdanig lastig gemaakt dat de kans op een voorsprong vervloog.

Aan de andere kant van het veld kreeg ook Braakhuizen een paar kansen om de score te openen. Eén daarvan was voor de nummer 14 van Braakhuizen Romano ter Linden die zijn schot naast het doel zag gaan. Op slag van rust had Roodwitter Niels Bouwman nog een sublieme redding op een schot in de uiterste onderhoek die hij tot corner verwerkte. In de blessuretijd van de eerste helft viel dan toch het eerste doelpunt: Jan van Hout kopte de 0-1 binnen na een voorzet van Joey Hellstern.

Drie minuten na de rust verdubbelde Batuhan Günüç de voorsprong naar 0-2. Bart Cox schoot bal door het hart van de Braakhuizen-verdediging – onderweg zette Joey Hellstern nog een blok op zijn tegenstander – waarna Batuhan Günüç oog in oog kwam met de Braakhuizen-keeper kwam en koelbloedig scoorde. In de 71-ste minuut werd Joey Hellstern binnen het zestienmetergebied overduidelijk gehaakt en ten val gebracht waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Joey Hellstern die nog nooit een penalty mistte, scoorde nu dus ook de 0-3. Het was een verdiende overwinning op basis van met name de tweede helft.

Rood Wit: Bouwman; Cox, v. Beek, Brugman, Maes, Damman; Schellekens (82. Veenstra), Günüç (73. Bijvelds), Fasen, Hellstern, v. Hout (67. Pieschel)