vrijdag 26 april 2024
Van Weert en Höcher in duel met Mohammad - Foto: FEBI

UNA wint met moeite van lastig Dongen

Zeelst – De Arnhemse jas van vorige week heeft UNA enigszins wakker geschud. Winnen in de Derde Divisie lukt nooit zonder de juiste instelling. Ook tegen VV Dongen, de nummer acht op de ranglijst, moest UNA alles uit de kast halen om drie punten te kunnen bijschrijven. Met name in de tweede helft werd niet alles uit die kast gehaald, maar het was wel genoeg om de overwinning binnen te halen, vooral met dank aan doelman Petar Stoskovic.

Dongen is niet zomaar een club waar je gemakkelijk van kunt winnen. Ruim vier jaar geleden speelden de geelzwarten in de Hoofdklasse tegen de blauw-gelen uit Dongen en nooit waren dat gemakkelijke duels. Dat zou het afgelopen zondag ook niet worden.

Zonder aanvoerder Niek van Boekel, maar met Marc Höcher in de basis startte UNA tegen de oranje brigade van trainer Ron Timmers. In de eerste helft veroverde UNA een licht veldoverwicht en creëerde enkele kansjes. Zo kopte Brian Bogers al na 4 minuten een bal binnen de 16 door waarna een schot van Marc Höcher voorlangs ging. De bezoekers kregen echter de grootste kansen. In de 17e minuut gaf Moustafa Mohammad een voorzet vanaf links, die bij de 2e paal glijdend door Remon Koenen nèt gemist werd. Acht minuten later was het opnieuw Koenen die van dichtbij kon uithalen, maar Petar Stoskovic pakte de knikker.

Toch was het UNA dat in de 27e minuut aan de leiding kwam. Nick Tielemans zette voor en Brian Boogers kopte binnen: 1-0. Vlak voor rust had Teun Sebregts de 2-0 nog op zijn slof, maar het lukte niet.

Zoals meestal het geval is kwamen de Zeelstenaren na rust fel uit de startblokken. In de 47e minuut bediende Marc Höcher Nick Tielemans op maat en die scoorde subliem de 2-0 met een afstandsschot in de kruising. Vervolgens leek UNA het voor gezien te houden. Er werd geen druk meer gezet op het doel van keeper Jordi Zielschot. Slordig spel van de Zeelstenaren leverde veelvuldig balverlies op en Dongen ging op jacht naar een treffer. Vooral in de slotfase kwam UNA goed weg. Glenn Kools schoot na ruim een uur vanaf 16 meter hard op de buitenkant paal en Petar Stoskovic voorkwam in twee instanties een doelpunt van invaller Jaap van der Waarden.

Na een redelijke eerste helft zakte UNA in de tweede helft teveel in waardoor Dongen kansen kreeg om de achterstand te verkleinen. Petar Stoskovic bewees echter wederom met enkele fraaie reddingen hoeveel klasse hij in huis heeft.

27. Boogers 1-0; 47. Tielemans 2-0

UNA: Stoskovic; v. Weert, Huijben, Sijbers, Scheerlinck; Höcher (72. R. v. Boekel), Stottelaar, Sebregts; Tielemans, Boogers, v.d. Gevel (83. Overhof)
VV Dongen: Zielschot; Gerrits (46. v.d. Waarden), v. Bree, Henskens, v. Zon, Hultermans, Kools, Koenen, Poelmans (64. Sivananthan), Mohammad (80. Schilders), Kolkert