vrijdag 26 april 2024

Weer geen winst voor RKVVO

Oerle – De seizoensstart van RKVVO ziet er nog steeds niet uit zoals men in Oerle gehoopt had. RKVVO kon ook tegen Someren (dat ook een niet al te beste seizoensstart kende) geen potten breken. Ondanks een voorsprong bij rust hield de thuisploeg geen punt(en) aan het duel over. RKVVO blijft dan ook op de 1-na-laatste plaats staan in de 2e klasse met slechts 3 punten uit 6 wedstrijden. Alle pijlen zijn nu gericht op de derby tegen Marvilde komende zondag om uit het moeras van de 2e klasse weg te komen.

Someren begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase een paar enorme scoringskansen. Zo schoot Freek van Bussel in de 2e minuut een 100% kans rakelings over de lat. Enkele minuten later was het Mik Verdonschot, die sneller was dan de Oerlese verdediging, maar doelman Sven van de Oever was er net op tijd bij. Tegen de verhouding in was het RKVVO dat het eerst scoorde uit ook nog eens de eerste doelkans. Na een assist van Martijn van Dijk was het Bas van Doormalen die halverwege de eerste helft de 1-0 op het scorebord bracht. Someren kon daar vooralsnog weinig tegenover zetten, omdat het slordig speelde. Balverlies bij de gasten op het middenveld leidde tot een aantal gevaarlijke counters van RKVVO. Zo schoot Jorrit Mol een bal recht in de handen van Someren keeper Maarten Werts. Ook Someren kreeg weer enkele kansjes, zoals schoten van Salim Zeroual en Freek van Bussel, die net naast gingen.

In de tweede helft speelde Someren meer geconcentreerd en legde enkele snelle aanvallen op de mat. In de beginfase claimde alles wat Someren was een strafschop, nadat een speler van Someren in de zestien in zijn rug werd geduwd. Scheidsrechter Hoeks reageerde stoïcijns en liet doorspelen. Twee minuten later scoorde Wesley v.d. Boomen echter alsnog de gelijkmaker. Alhoewel Someren na de rust beter was dan RKVVO, bleef de thuisploeg gevaarlijk in de counter. Zo schoot Martijn van Dijk na een uur net naast het doel. Een kwartier voor tijd zag een aanvaller van Someren Sven van den Oever ver voor zijn doel staan en bracht Someren met een fraaie lob op voorsprong; 1-2. RKVVO zette in de slotfase nog een wanhoopsoffensief in om de gelijkmaker te scoren. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor Someren. Een schot van afstand werd nog door Sven van den Oever gepareerd echter precies in de voeten van de spits van Someren, Luc Bouwmans, die de wedstrijd in het slot gooide; 1-3.

30. v. Doormalen 1-0; 54. v.d. Boomen, 75. v. Bussel 1-2, Bouwmans 1-3

Opstelling:
RKVVO: v.d. Oever; v. Baren, B. Soetens, Jasper Mol, Segers; v. Reijen, v. Doormalen (L. Soetens), Jorrit Mol, Lemmens; v. Dijk, v.d. Plaat (Offermeijer)
Someren: Werts; v.d. Boomen, v.d. Aker, Schweren, Kusters, v.d. Velden (46. Hoeben), Verdonschot (80. Peters), Zeroual, v. Bussel (89. Venhuizen), Bouwmans, d. Louw