zondag 26 mei 2024

Braakhuizen en Rood Wit komen niet tot scoren

Geldrop – Na de kansenregen vorige week tegen Beerse Boys was de hoop bij de Veldhovenaren dat die tendens doorgezet kon worden. Naarmate de wedstrijd tussen Braakhuizen en Rood Wit vorderde werd duidelijk dat die hoop op niets gebaseerd was. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af en kansen waren zeer spaarzaam. Dat er niet gescoord werd in Geldrop was dan ook niet verrassend. De toeschouwers keken dan ook koukleumend naar een allerminst hartverwarmende wedstrijd.

Hoogtepunt van de eerste helft was een vrije trap van Roodwitter Jordy Maes. De verdediger ging achter de bal staan, welke op zo’n 20 meter van het doel van Braakhuizen lag. Maes krulde de bal op de lat, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Na een half uur kreeg de thuisploeg ook een geweldige kans. Myron Jourdain werd perfect weggestuurd middels een diepe bal vanuit de verdediging. Jourdain liep recht op doelman Smulders af, maar had niet meer gerekend op Jordy Maes. Met een perfecte sliding wist de Rood Wit verdediger de bal voor de voeten van Jourdain weg te tikken.

In de tweede helft waren er nog minder kansen dan in de eerste helft. Rond de 70e minuut kwam Rood Wit speler Batuhan Günüç in balbezit. Stef Schellekens was inmiddels weggelopen bij zijn tegenstander en kopte de pass van Günüç net naast het doel van Braakhuizen. In de slotfase golfde het spel wel wat meer op en neer, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Zowel Braakhuizen als Rood Wit wisten op deze koude zondagmiddag niet tot scoren te komen.

Opstelling
Rood Wit: Smulders; Slegers, v. Beek, Maes, v. Doorn; Günüç, Brugman, Schellekens, Meulenbroek (61. Stef Fasen); Chelah (75. Damman), v. Bladel
Braakhuizen: v. Tilburg; Jeoffrey, Akwunwa, Ozkan, d. Wit, Hawedi, Jourdain, d. Meij, v. Wetten, Dirkx (Mathilda), d. Haan