zaterdag 20 april 2024
Tommy vd Wiel kopt hoog boven de RPC-aanvallers - Foto: Ruud Bertels

Marvilde opnieuw puntloos

Meerveldhoven – Na de onverdiende nederlaag tegen Hilvaria vorige week, kwam vandaag RPC naar Meerveldhoven. RPC is slecht begonnen aan de competitie, maar wist vorige week verrassend te winnen van EFC (2-1). Voor Marvilde is RPC altijd een lastige tegenstander en vandaag zou dat niet anders zijn. Marvilde liep constant achter de feiten aan en moest uiteindelijk een 2-3 nederlaag slikken.

Na een kleine kans voor de RPC-rechtsvoor Gebre Dingil Solomon (vrijstaand schuin voor doel overschietend) was het in de 11e minuut wel raak. Rick Wijnen gaf de bal door op Guy Merrienboer die diagonaal de 0-1 inschoot. In de 19e minuut gaf Michael Maessen de bal vanaf links voor. Max van den Akker miste waarna de bal niet ver genoeg weggewerkt werd. Hierdoor kon Tayfun Yilmaz inschieten op 13 meter, maar zijn schot ging hard over. Eén minuut later nam Muti Nawabi een corner op rechts. Deze ging over de verdediging maar werd opnieuw voorgegeven, waarna Tommie van de Wiel de bal op Wouter van Vark kopte. Vanaf 5 meter schoot hij recht op doelman Sten Otter.

In de 26e minuut zette RPC een aanval op over links. Uiteindelijk werd de bal breed gegeven naar rechts op de vrijstaande Solomon, die de bal rustig in het doel van Marvilde plaatste, 0-2. In de 33e minuut speelde Ties Bazelmans Tayfun Yilmaz aan, die de bal meteen kaatste op Danny Das. Danny raakte de bal niet goed, waardoor die niet op het doel ging. Twee minuten later opnieuw een goede voorzet vanaf links van Michael Maessen die bij de eerste paal doorgelaten werd door Muti Nawabi. Hierdoor kon Tayfun Yilmaz met een sliding inschieten, maar de controle was er niet en dus ging de bal over het doel. In de 37e minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij ingekopt door Guy Merrienboer, maar Sam van Rooij kon met zijn vuist met een fantastische reflex redden. Vijf minuten voor de rust kwam Marvilde dan toch terug in de wedstrijd. Plots viel de bal voor de voeten van Tayfun Yilmaz, die vanaf links in het strafschopgebied richting Sten Otter ging. Via de verre paal verdween de bal in het doel, 1-2.

In de tweede helft leek Marvilde weer alle kans te hebben om de wedstrijd om te draaien, maar na 4 minuten was die gedachte weer verdwenen. Een corner van Bart Sonntag vanaf links werd ingekopt en van dichtbij ingetikt door Joris van der Steen, die bij de tweede paal geheel vrijstond, 1-3. In de 58e minuut een vergelijkbare corner van Sonntag, maar keeper Sam van Rooij kon met de grootste moeite een doelpunt van Solomon voorkomen. De tegenaanval leverde een voorzet vanaf links op van Tayfun Yilmaz welke door Ties Bazelmans ineens ingeschoten werd, maar over het doel verdween. Iets na het uur hielp de oud-doelman van Marvilde, die nu in het doel staat van RPC, de thuisclub. Een voorzet van Tayfun Yilmaz vanaf links werd gevangen en meteen weer losgelaten. Danny Das had toen geen moeite om de 2-3 in het verlaten doel te schieten.

Twee minuten later pakte Rik Strijbosch de bal af van de laatste verdediger van Marvilde en liep alleen op Sam van Rooij af. Sam wist in de een-op-een redding te brengen. Ruim tien minuten voor het einde kon Max v.d. Akker op snelheid naar de 16 opstomen, maar hij werd onreglementair neergelegd door Noud Ackermans. Die had al een gele prent en kon met zijn 2e gele kaart vervolgens met rood vertrekken. Marvilde bleef met een man meer wel aandringen, maar kon de gelijkmaker niet meer forceren.

10. v. Merrienboer 0-1, 26. Solomon 0-2, 39. Yilmaz 1-2; 49. J. v.d. Steen 1-3, 61. Das 2-3

Marvilde: v. Rooij; Maessen (71. J. Born). Vroomen (v.d. Weijer), v.d. Wiel, v. Vark; Bazelmans (80. Martens), Bertels, Das, Yilmaz; v.d. Akker, Muti Nawabi
RPC: Otter; Sonntag, v. Groningen, J. v.d. Steen (71. Aarts), v. Hout; E. v.d. Steen, Wijnen, Ackermans; Solomon Gebre Dingil, v. Merrienboer, Strijbosch