vrijdag 19 april 2024
Met een katachtige reflex ranselt Yanick Derix een afstandsschot van Runderkamp uit de kruising

UNA niet scherp in de afronding

Zeelst – In de topper van de Derde Divisie tussen de lijstaanvoerder en UNA trok de oranje formatie van Jong Volendam aan het langste eind. Niet dat het team van Jeroen van Bezouwen zoveel onder deed voor de ploeg van trainer Johan Steur, maar simpel om het feit dat de Noord Hollanders hun kansen benutten en UNA in de afronding steeds tekort schoot.

De eerste helft begon met aardig wat gele rook die vanaf het terras werd afgestoken door UNA-supporters, maar het waren de “palingboeren” die duidelijk lieten zien dat ze naar Zeelst waren gekomen voor drie punten. UNA liet zich echter ook niet onbetuigd, maar echte doelrijpe kansen wisten de geelzwarten zich niet te scheppen. Tot de 23e minuut bleef alles zoals het was, maar toen bracht Nick Runderkamp de stand op 0-1, nadat een voorzet vanaf de zijkant van het strafschopgebied in de defensie van UNA gemist werd. UNA leek niet aangeslagen, doch het werd erger toen Daan Klinkenberg in de 35e minuut de stand naar 0-2 tilde. Hij kopte bij de eerste paal een hoekschop verder richting de tweede paal tegen het netje. Weer kwam dit doelpunt tot stand uit een hoekschop en dat heeft UNA dit seizoen al vaker meegemaakt.

Na rust pakten de geelzwarten de zaken nog energieker aan. Daardoor ontstonden ook kansen. Zo kopte Jelle Schijvenaars drie minuten in de tweede helft vrijstaand in het doelgebied over en zes minuten later was er een poging van Boogers, maar die kopte vlak voor keeper Barry Lauwers recht op de keeper. Terwijl Jong Volendam zich voornamelijk bezig hield met het verdedigen van de voorsprong, ging UNA door met het missen van kansen, want die kwamen er via Brian Boogers (van dichtbij op de keeper), Teun Sebregts (na voorzet van Pieter-Jan Scheerlink van dichtbij hard op de keeper) en Youri van der Meer (kopt voorzet van Teun Sebregts bij tweede paal vrijstaand naast). Het had er alle schijn van dat UNA in de problemen kwam zodra men in de buurt van het strafschopgebied kwam. Eindeloos combineren en niemand die het lef had om de trekker over te halen. Zo bleef het na 90 minuten bij 0-2, maar voor UNA had er meer in gezeten.

23. Runderkamp 0-1, 35. Klinkenberg 0-2

UNA: Derix; Scheepers, Paridaans, Anpong, Scheerlinck; R. v. Boekel (64. Sebregts), Bassou, Jagt (74. v.d. Meer); Schijvenaars, Boogers, Tielemans
Jong FC Volendam: Lauwers, B. Plat, Klinkenberg (46. James), Eerdhuijzen, v. Gasteren, A. Plat, Lo-Ning-Hing, Runderkamp, Blel (46. Speijk), Vlak (50. d’ Fonseca), Murkin