donderdag 25 april 2024
Rood Wit linksback Mitchel Slegers ontwijkt een sliding - Foto: Margo's Fotografie

Rood-Wit wint kansenfestival tegen Beerse Boys

Veldhoven-Dorp – Zelden was er sportpark De Korze zo’n open duel te zien met zoveel doelrijpe kansen voor beide teams. Dat er slechts eenmaal is gescoord (door de thuisploeg) mag best een wonder heten. Rood Wit kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong en was over de hele 90 minuten de betere ploeg. Maar omdat beide teams de mooiste kansen misten, bleef de spanning te snijden tot het laatste fluitsignaal.

In de elfde minuut werd het verschil gemaakt door Roodwitter Rachid Chelah, 1-0. Het was aanvoerder Ruud Willems van Beerse Boys die de bal niet onder controle kreeg waarna Roodwitter Giovanni van Bladel de bal oppikte en deze keurig breed legde op de recht voor het doel vrijstaande Rachid Chelah. Hierna waren het de bezoekers uit Middelbeers die het initiatief namen in de wedstrijd. Ook de thuisploeg creëerde enkele mooie kansen vanuit een verre ingooi en een hoekschop. Echter, elke keer stond of een speler of de keeper van Beerse Boys in de weg . In minuut 25 was het Boys-speler Jannes Mulders die door het hart van de roodwitte verdediging een 100% kans kreeg op een doelpunt maar ruim naast het doel schoot.

Opvallend was dat trainer Robbert Verhoeven op dat moment in het duel niet tevreden was over het spel van zijn basis-elf. Vanaf de zijlijn coachte hij zijn spelers met enkele positiewisselingen. Het spel golfde van het ene 16-metergebied naar het andere. Het was wachten op een volgend doelpunt maar dat bleef ook tot de rust achterwege. De eerste helft eindigde met slechts 1 doelpunt in het voordeel van de thuisploeg, al waren er 6 open kansen te noteren voor Rood Wit en 3 voor Beerse Boys.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen speelden vol op de aanval. De kansen regen zich aaneen voor beide teams, de ene nog fraaier dan de andere, maar het beslissende tweede doelpunt voor de thuisploeg als ook de gelijkmaker voor de bezoekers bleven uit. Rood Wit ontsnapte na ruim een uur op de klok aan de gelijkmaker. Beerse Boys-aanvaller Daan Mulders schoot de bal steenhard onderkant lat maar gelukkig voor de thuisploeg en hun supporters ketste de bal terug het veld in. In de 77e minuut voorkwam Rood Wit-keeper Mark Smulders met een uitgestrekt been de gelijkmaker van Beerse Boys-speler Stijn van Heerebeek. En in de 89e minuut kwam Rood Wit opnieuw goed weg toen Dennis Schapendonk een één-twee opzette in het Veldhovense strafschopgebied, maar zijn harde schot vrij voor doel werd op het nippertje geblokt door een sliding van Mitchel Slegers.

De vroege 1-0 in de wedstrijd van Chelah bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn geworden al hadden er in dit open kansenfestival net zo goed  een vijftal treffers aan beide kanten kunnen vallen.

11. Chelah 1-0

Rood Wit: Smulders; Slegers, v. Beek, Maes, v. Doorn; Günüç, Brugman, Schellekens; Fasen (63. Meulenbroek), Chelah (81. Bijvelds), v, Bladel (86. Damman)
Beerse Boys: Wilborts; S, v. Heerbeek, R. Willems, v. Bijsterveldt, v. Korven; Schapendonk, d. Otter (68. Deenen). J. Willems (89. N. v. Heerbeek); D. Mulders, J. Mulders, v. Beers (73. v. Krieken)