zaterdag 20 april 2024
Wouter van Vark in duel met Hilvara speler - Foto: Ruud Bertels

Marvilde loopt in de val van Hilvaria

Hilvarenbeek – Hilvaria werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in de derde klasse en had een doelsaldo dat meer dan 100 doelpunten positief was. Na vandaag weet Marvilde hoe die uitzonderlijke score tot stand kwam. Hilvaria kan goed verdedigen en is in de omschakeling dodelijk. Marvilde was zeker niet de mindere – de tweede helft speelde zich nagenoeg in z’n geheel op de helft van de thuisclub af – maar wist zelf niet te scoren en dat is toch het belangrijkste in het voetbalspel.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Beide ploegen kregen kansen, maar alleen Hilvaria wist te scoren, zodat zij met een 2-0 voorsprong de rust in gingen. In de 17e minuut mocht Marvilde een hoekschop nemen. Deze kwam in de handen van doelman Sjors van Laarhoven terecht. Zijn uittrap kwam op links in de voeten bij Coen van Oirschot en zijn rush eindigde op 25 meter van het doel van Marvilde. De uithaal die hierna volgde kwam perfect in de kruising terecht en dus was Sam van Rooij kansloos, 1-0. Zes minuten later nam Robbert Born een vrije trap op rechts. Nog voordat de bal in de verdediging kwam werd deze achterover gekopt door Muti Nawabi. De bal ging omhoog en vloog over alles en iedereen heen en ook de doelman had het nakijken. Helaas eindigde het speeltuig op de lat.

Na ruim een half uur nam Muti Nawabi een vrije trap iets links van de as op 23 meter. Zijn inzet werd in de muur van richting veranderd en ging over de achterlijn tot corner. Twee minuten later was er een slechte lange bal vanuit de Marvilde-verdediging. Hilvaria kwam er snel uit en stond even met 3 tegen 2 spelers, maar de aanval werd slecht uitgespeeld. De verdedigers van Marvilde waren snel terug, zodat dit geen doelpunt opleverde. Tien minuten voor de rust stuurde Wouter van Vark Max van den Akker diep over rechts. Hij kon alleen op het doel afgaan, maar koos ervoor om de bal breed te geven op Muti Nawabi. De bal kwam echter niet perfect bij Muti terecht, waardoor deze aanval op niets uitliep. En dit was uiteraard weer een uitgelezen mogelijkheid voor Hilvaria om Marvilde in de omschakeling pijn te doen. Over links schoot Joerie van Rijswijk de bal voor het doel langs. Deze kwam uiteindelijk bij Daan van de Wiel terecht. Vanaf rechts schoot ook hij voor het doel langs. Twee minuten later was er een voorzet vanaf links van Hilvaria en volgens de scheidsrechter was er een duwfout van een speler van Marvilde en dus gaf hij een strafschop. Of hij dit goed getaxeerd had blijft te bezien, aangezien hij de verkeerde speler een gele kaart gaf. De strafschop werd ingeschoten door Coen van Oirschot, 2-0. Een paar minuten later moest deze gevaarlijke aanvaller van Hilvaria het veld verlaten met een hamstring blessure.

De tweede helft ging, zoals gezegd, maar één kant op: richting het doel van Hilvaria. In de 51e minuut schoot Robbert Born vanaf 35 meter, maar doelman Van Laarhoven bokste de bal uit de kruising tot corner. Vier minuten later ging Danny Das diep iets rechts in het strafschopgebied. Zijn voorzet had bij Muti Nawabi terecht moeten komen. Muti stond helemaal vrij bij de tweede paal, maar de voorzet was niet goed en ging voor het doel langs. Het overwicht bleef onverminderd groot en leverde meerdere grote en kleine kansen op.

Een kwartier voor het einde maakte Robbert Born op de middenlijn een overtreding en volgens de leidsman was deze goed voor een directe rode kaart. Ook de man-minder situatie gaf geen ander beeld. Marvilde bleef aanvallen. In de 85e minuut kon Ties Bazelmans van dichtbij inkoppen, waarna Max van den Akker nog dichterbij kwam, maar beide kansen leverden niet het gewenste resultaat op. Een minuut later gaf Ties Bazelmans de bal voor vanaf rechts en kopte Max van den Akker hard op de onderkant van de lat. De rebound van Max werd gestopt door de doelman. De counter hierna leverde een vrije doorgang voor Max de Kort op. Aangezien Marvilde alles op de aanval gooide moest dit er een keer van komen. De Kort omspeelde Richard Prinsen, net voor de rust in het doel gekomen voor de geblesseerde Sam van Rooij, en schoot de bal in het lege doel, 3-0. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en werd de bal plichtmatig rondgespeeld in de laatste minuten.

17. v. Oirschot 1-0, 37. v. Oirschot 2-0; 86. De Kort 3-0

Marvilde: v. Rooij (40. Prinsen); Maessen, R. Born, Vroomen (81. v.d. Weijer), v. Vark; Bertels, Martens (46. v.d. Wiel), Bazelmans, Das; Muti Nawabi, v.d. Akker