donderdag 13 juni 2024
UNA-doelman Derix voorkomt gevaar, Scheerlink en Anpong kijken toe - Foto: twitter RKVV Westlandia

Westlandse winst voor UNA

Naaldwijk – Slechts twee keer sloot UNA dit seizoen puntloos af. De laatste weken zijn de Zeelstenaren echter weer goed op dreef en scoren er lustig op los. Met 28 treffers is de geelzwarte formatie de productiefste ploeg van de Derde Divisie en heeft men zich in de top drie genesteld. Afgelopen zaterdagavond viel Westlandia in Naaldwijk ten prooi aan UNA’s dadendrang.

De 4-2 winst die UNA in Naaldwijk behaalde zou doen vermoeden dat de groen witte ploeg van trainer Edwin Grünholz toch een team zou zijn waarvan het elftal van Jeroen van Bezouwen nogal wat tegenstand ondervond. Niets is minder waar, want UNA was heer en meester op Sportpark De Hoge Bomen. De twee treffers van de thuisploeg waren cadeautjes uit Zeelst en met vier doelpunten deden de geelzwarten zich, gezien de legio kansen, duidelijk tekort.

Al na elf minuten bracht Rob van Boekel de stand op 0-1 en vier minuten later prikte Jelle Schijvenaars de 0-2 vanaf de stip binnen. Een lekker gevoel natuurlijk, maar even greep de slordigheid in de verdediging toe, waardoor Can Memisoglu de 1-2 aan kon tekenen. Nog voor de pauze had de 1-3 op het bord kunnen staan, omdat Nigel Ogidi Nwankwo Brian Boogers binnen de zestien meter omver kegelde en scheidsrechter Winkel voor de tweede maal naar de stip wees en met de andere hand rood trok voor Nwankwo. Jelle Schijvenaars nam ook strafschop twee. De eerste keer schoot hij links van de doelman en dacht dat hij het nu maar aan de andere kant moest proberen. Dat dacht keeper Edgar Leerdam ook en pakte de pingel.

Vlak na rust kwam de 1-3 er toch via Brian Boogers, die tien minuten later een voorzet op Schijvenaars wilde geven, maar dat was niet nodig, want via de binnenkant van de paal vloog de knikker erin: 1-4. Kat in het bakkie? Nog niet, want een fout voor het doel van Yannick Derix leidde tot de 2-4 via Gio Serbony. Inmiddels had Westlandia al drie maal gewisseld en toen Jedsel Markes niet meer verder kon stonden de Westlanders nog met negen man op het veld. UNA had daarna nog stevig kunnen werken aan het doelsaldo, maar de geelzwarten vonden het wel goed zo: 2-4 is ook drie punten.

Doelpunten:
11. R. van Boekel 0-1, 15. Schijvenaars 0-2 (str), 18. Memisoglu 1-2; 46. Boogers 1-3, 57. Boogers 1-4, 60. Serbony 2-4

Opstellingen:
UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Scheerlink; Sebregts, Boulghalgh, Boogers, R. van Boekel (75. v.d. Meer); Schijvenaars, Tielemans (83. Bogaerts)
Westlandia: Leerdam; v. Kesteren, v.d. Knaap, v. Vliet, v.d. Zalm, Memisoglu, Serbony, Ogidi Nwankwo, Mazlum (55. Markes), Bransen (55. Jacobs), Bajic