zondag 23 juni 2024
Hoogstaand spel van RKVVO, maar tot scoren kwam de Oerse ploeg (weer) niet - Foto: Willem Binnendijk

Rood Wit wint matige derby van RKVVO

Oerle – De Veldhovense derby tussen RKVVO en Rood Wit is zaterdagavond gewonnen door de gasten uit Veldhoven-Dorp. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, de doelpunten vielen dan ook pas in de tweede helft. RKVVO eindigde de wedstrijd met negen man, nadat twee man met rood vroegtijdig de kleedkamer konden opzoeken.

De eerste helft van de Veldhovense derby was een helft van aftasten. Rood Wit en RKVVO waren aan elkaar gewaagd, al liet Rood Wit in de combinaties wat beter voetbal zien. RKVVO hanteerde een 5-3-2 opstelling, maar dat had niet het gewenste resultaat: voorin was er weinig beweging waardoor de Oerlenaren vaak de bal achterin bleven rondspelen. Rood Wit vond dit wel prima. Het eerste wapenfeit kwam pas na ruim een half uur: Giovanni van Bladel trof namens Rood Wit de lat. Vlak voor rust kreeg Van Bladel nog een opgelegde kans om de score te openen. Stef Fasen leverde een prima voorzet af, maar de inzet van de Rood Wit spits was te slap, zodat doelman Sven van den Oever redding kon brengen.

In de tweede helft kwam Rood Wit al snel op een verdiende voorsprong. Jordy Maes kopte uit een corner op de lat. Uit de scrimmage die daarna ontstond raakte RKVVO-er Dylan Lemmens de bal verkeerd in een ultieme poging de bal weg te werken en schoot in eigen doel. RKVVO kwam die klap niet meer te boven. Maar ook Rood WIt was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Het enige hoogtepunt in de volgende 20 minuten was een prima redding van RKVVO-keeper Sven van de Oever in een 1-op-1 situatie.

Na de 72e minuut werd de wedstrijd een echte derby waarin (eindelijk) iets gebeurde. Rood Wit-aanvoerder Davy Brugman kreeg last van zijn darmen en spoedde zich naar het toilet. Het zal met dat toiletbezoek niets te maken hebben gehad, maar het wedstrijdbeeld was volledig gewijzigd toen hij 8 minuten later het veld weer wilde inkomen. RKVVO speelde nog maar met 9 man. Dave Jongenelen kreeg in de 74e minuut direct rood voor een stevige sliding op Van Bladel die op volle snelheid langs de zijlijn naar voren stormde. Vervolgens kreeg Martijn van Dijk in de 76e minuut geel voor doorlopen op de Rood Wit keeper. Omdat dit zijn 2e prent was, kon ook de RKVVO-aanvaller vervroegd gaan douchen.

Verbazingwekkend genoeg kwam RKVVO met 9 man en de 3-2-3 opstelling beter in de wedstrijd en ontstond er een echte wedstrijd met kansen over en weer waarin de overgebleven RKVVO-ers passie en strijd lieten zien. Oers begon alles of niets te spelen. Uiteindelijk werd het niets want het was Rood Wit dat via een snelle counter van Giovanni van Bladel in de 92e minuut de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Doelpunten:
53. Lemmens 0-1 (e.d.), 92. v. Bladel 0-2

Opstellingen:
RKVVO: v.d. Oever; Lemmens, B. Soetens, Jasper Mol, Segers; v. Reijen, v. Doormalen (64. L. Soetens), Offermeijer, Jongenelen; v. Dijk, Jorrit Mol
Rood Wit: Smulders; v. Doorn, v. Beek, Günüç, Slegers (46. Damman); Brugman (80. Verhoeven), Maes, Schellekens; v. Bladel, Chelah (81. Meulenbroek), Fasen