zaterdag 27 april 2024

Zure Betuwse appel voor UNA

Tiel – Eerder dit seizoen verloor UNA de thuiswedstrijd van TEC met 3-0. Duidelijk mag zijn dat de Zeelstenaren nog een appeltje te schillen hadden met de Tielse Eendracht Combinatie. Na 90 minuten was de appel bij Flipje geschild, maar het bleek een zuur exemplaar te zijn. Voor rust was UNA de bovenliggende partij en na de pauze werd TEC iets brutaler.

In het geelzwarte kamp heerste het besef dat een goed resultaat tegen de nummer twee van de ranglijst van groot belang zou zijn. De elf van Jeroen van Bezouwen gaven van meet af aan gas en de verrichtingen van de oranje thuisploeg leverden slechts honende opmerkingen op van het zeer chauvinistische publiek uit Tiel. UNA was goed bezig, maar doelpunten vielen er niet, ofschoon dat wel mogelijk was geweest. Na een voorzet van Pieter Jan Scheerlinck maaide Jelle Schijvenaars over de bal heen en doelman Van der Sman had even later weer mazzel. Toen hij al op de grond lag bij een listig schot van Niek van Boekel, dat door een van de oranje verdedigers uit het doel werd gekopt.

Na rust kwam de ploeg van Frits van den Berk iets feller op het veld en in de 51e minuut schoot Wimilio Vink de 1-0 op het scorebord. De thuisploeg putte moed uit deze treffer en twaalf minuten later werd het 2-0 door een doelpunt van Matthijs van Gessel. Toch bleef UNA niet bij de pakken neerzitten en TEC zakte terug. Tien minuten voor tijd kopte Sjors Paridaans de 2-1 achter Sebastiaan van der Sman en het werd nog spannend op Sportpark De Lok. UNA zette veel druk en TEC vertoonde de meest rare capriolen om de gelen van het lijf te houden. De 2-2 hing in de lucht en Teun Sebregts had daarvoor kunnen zorgen, doch in kansrijke positie mikte hij naast. In de slotfase moest Pieter Jan Scheerlinck nog aan de noodrem trekken en haalde de doorgebroken Nick Hak onderuit; een overtreding die hem een rode prent opleverde.

Jammer dat UNA weer moest buigen voor TEC; jammer dat UNA voor rust geen afstand nam, maar de Zeelstenaren speelden een groot deel van de wedstrijd op een manier die jacht op succes uitstraalde.

51. Vink 1-0, 63. v. Gessel 2-0, 80. Paridaans 2-1

UNA: Derix; Anpong, Paridaans, Scheerlinck, Sebregts, N. v. Boekel (77. R. v. Boekel), v. Dijk (79. V. Herwijnen), Boogers, v.d. Gevel, Tielemans, Schijvenaars
TEC: v.d. Sman; Viereck, Zeller, Beukhof, Westerlaken, Koç (Holder), Horsten, v.d. Assem (Hak), v. Gessel, Vink, Onyeike