dinsdag 30 april 2024
UNA in de aanval waarbij Yoeri Sijbers het hoogste springt - Foto: Thieu Vlemmix

UNA beloont zichzelf niet

Den Haag – De balans na de wedstrijd tegen Quick: negen maal achtereen is UNA nu ongeslagen, zeven maal was er een gelijkspel en we hebben het minste aantal doelpunten tegen in de Derde Divisie. Op de ranglijst levert het alles bijeen ‘slechts’ plek zes op.

Ook in Den Haag kon er weinig kritiek worden geleverd op hetgeen de mannen van Harrie Gommans tegenwoordig qua voetbal presteren. Op Nieuw Hanenburg was dat opnieuw oké. Dat het voetbal te weinig kansen opleverde en dat er bij de kansen die wel ontstonden, sprake was van een slappe afronding, nieuw was dat niet. Scheidsrechter Martijn Pijnenburg deed nu ook nog eens een duit in het zakje door halverwege de eerste helft bij een zuivere handsbal van Quick niet voor een penalty te fluiten. Niet veel later was er opnieuw tegenslag: bij een uitval kreeg spits Lennart Massar de bal voor de voeten en het volgende moment lag de bal in het net achter Petar Stoskovic. Plots stond UNA dus met 1-0 achter.

Na de hervatting zetten onze mannen er een tandje bij. Quick kwam dan ook onder zware druk. In de 52e minuut haalde Juul Respen van buiten het zestienmetergebied verwoestend uit richting rechterbovenhoek en UNA stond weer gelijk (1-1). Ondanks het overwicht, het hoge tempo gespeeld door UNA, plus verwoede pogingen van onder andere Tom Scheepers (lob) en een prachtige kopbal van Brian Boogers (door doelman Patrick Zunderdorp wonderbaarlijk gered) kwam de verdiende zege echter niet tot stand. UNA lijkt met 7 maal gelijk nu de koning van de gelijke spelen te worden, wat echter geen zoden aan de dijk zet …

45. Massar 1-0; 51. Respen 1-1

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt; Senders, Boulghalgh (62. van Gerwen), Boogers, van Rosmalen; Bastiaans (75. Azziz Dahir), Respen