dinsdag 30 april 2024
Pieschel haalt uit voor de vroege 1-0 - Foto: Evert Geurts

Marvilde pakt koploper Best Vooruit net geen (eerste) punt af

Meerveldhoven – Na een onderbreking vorige week voor de 2e bekerronde, ging Marvilde vandaag verder met de competitie. Best Vooruit kwam als ongeslagen (4 overwinningen) koploper naar Veldhoven en was na 90 minuten blij met de 1-2 overwinning. Gezien het overwicht in het tweede deel van de eerste helft wel verdiend, maar gezien de grote kans voor Marvilde in de 90e minuut had dit ook anders uit kunnen vallen.

Marvilde begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na 5 minuten op voorsprong. Youri van der Meer gaf de bal diep op Gideon Pieschel die aan de linkerkant in het strafschopgebied hoog in het doel schoot, 1-0. Na 12 minuten gaf Pieschel voor vanaf links, maar voor het doel kwam deze net niet lekker bij Sil van Herwijnen en Mauro van Houtum. Hierdoor werd de bal weggewerkt en het schot van 20 meter van Yurjen de Jongh wat volgde ging naast het doel. Hierna nam Best Vooruit de touwtjes stevig in handen en creëerde meerdere goed kansen. In de 17e minuut mocht Robin Buiks een voorzet vanaf links bij de tweede paal binnen lopen, 1-1. Twee minuten later moest Sam van Rooij katachtig redden op een nieuwe kans van dichtbij. Marvilde kwam in deze fase niet verder dan enkele speldenprikjes, maar het gevaarlijkst was een schot van Sil van Herwijnen in het strafschopgebied. Doelman Jesper Storms had hier geen moeite mee. Iets na het half uur kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Robin Buiks trok op snelheid vanaf de rechts naar binnen en gaf uiteindelijk breed op Stijn Beekx die geen moeite had de 1-2 in te schieten.

De tweede helft ging gelijk op en leverde veel minder kansen op. Het was wachten tot de 69e minuut voordat een eerste mogelijkheid te noteren viel. Gideon Pieschel kwam vanaf links en schoot diagonaal voor het doel langs. In de 73e minuut kopte Thijs Engels op 15 meter een voorzet vanaf de rechterkant van Stijn Beekx naast het doel. Drie minuten later was er een behoorlijke kans voor Marvilde. Sam Weijers gaf voor en Nick van den Boomen kon inschieten. Helaas raakte hij de bal niet goed, waardoor deze meer omhoog dan vooruit ging. Hij kon de bal hierna nog over de doelman koppen, maar Storms kon hier net aan met de handen. De rebound van Gideon Pieschel ging niet in het doel en werd ook afgefloten voor buitenspel. In de 78e minuut kreeg Best Vooruit haar grootste kans. Tim Fiolet kwam op links tot de achterlijn en gaf toen terug op Thijs Engels. Hij mikte precies op de lat. De achterstand voor Marvilde was dus altijd nog maar één doelpunt en in de 90e minuut leek de gelijkmaker een feit te zijn. Gideon Pieschel gaf vanaf links voor en Jorg Vroomen mocht bij de tweede paal inkoppen. Doelman Storms kon zijn rechterhand net genoeg achter de bal krijgen, waardoor deze net voor de lijn bleef en weggewerkt kon worden door een verdediger.

Marvilde heeft ook in haar vijfde wedstrijd goed meegestreden met een topper in de competitie, maar zakt door de nederlaag een paar plaatsen.

5. Pieschel 1-0, 17. Buiks 1-1, 31. Beekx 1-2;

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn (74. Slegers), van den Boomen, R. Born, van Vark (84. Vroomen); M. van Doorn (74. Weijers), van Houtum (63. de Wijs), de Jongh; van der Meer, van Herwijnen, Pieschel
Best Vooruit: Storms; Toebes, Hertogh, van Heukelom (van Genugten), Veld, R. van de Sande, Buiks (Engels), Beekx, C. van de Sande, Fiolet, Sprokholt. Invaller: de Bresser