dinsdag 30 april 2024
Gijs Kiebert voorkomt met een sliding een Brabantia-aanval - Foto: Ronald Otter

Marvilde en Brabantia houden elkaar in evenwicht

Meerveldhoven – Marvilde had iets goed te maken na de teleurstellende nederlaag in Wijchen tegen de rode lantaarndrager AWC van vorige week. Brabantia daarentegen heeft de laatste 2 weken goede uitslagen neergezet (7-1 tegen Beerse Boys en 1-1 tegen de ongenaakbare koploper Baronie). Vandaag was het spel van Marvilde erg slordig, maar Brabantia kon er niet zoveel tegenover zetten. De gelijke stand op het einde was uiteindelijk wel terecht, waarbij Brabantia het meeste aanspraak zou mogen maken op de overwinning.

Marvilde was nog niet wakker toen de wedstrijd begon, want de eerste de beste aanval van Brabantia was meteen raak. In de derde minuut ging een lange bal van rechtsachter naar linksvoor. Hier nam de gevaarlijkste speler van Brabantia, Ferry Aerts, de bal ineens mee en hij kwam hierdoor alleen voor Sten Otter uit. Net binnen het strafschopgebied tikte hij de bal met een simpele voetbeweging in de korte hoek, 0-1. Voordeel voor Marvilde was dat ze nu wel wakker moesten worden en dat ze nog bijna een hele wedstrijd de tijd hadden om de achterstand ongedaan te maken. In de eerste helft was echter bijna elke pass onnauwkeurig, dus een goede aanval kwam er niet. Ook Brabantia kon weinig creëren, zodat de stand bij de rust nog altijd 0-1 was.

Meteen na de rust was er een schot van Ties Bazelmans die de bal vanaf rechts, buiten het strafschopgebied, voor het doel langs schoot. In de 54e minuut ontving Rick van de Bogaard een diepe bal van Emiel  vd. Steen. Hij ging zijn tegenstander aan de linkerkant op snelheid voorbij en gaf een fraaie voorzet die op de rand van het strafschopgebied bij Tommy Boogers terecht kwam. Hij nam de bal aan en schoot deze in de stuit precies naast de paal in het doel, 1-1. Eén minuut later had Brabantia weer op voorsprong kunnen komen. Ferry Aerts was sneller dan de verdedigers aan de linkerkant in het strafschopgebied. Zijn schot werd met de voeten gekeerd door Sten Otter. In de 68e minuut was de kans voor Aerts nog iets groter. Op de rand van het strafschopgebied gaf Wesley Bakermans een steekbal naar de linkerkant, waardoor Aerts alleen voor Sten Otter kwam. Zijn inzet op 5 meter werd ook nu gekeerd door de doelman van Marvilde. Hierna gingen beide teams nog op zoek naar de overwinning, maar grote kansen kwamen er niet meer.

De eerste competitiehelft zit er op en Marvilde sluit die af op de 12e plaats wat op het einde een nacompetitie plek zou zijn. De verschillen zijn echter klein, nummer drie heeft maar 6 punten meer. Volgende week wordt het kalenderjaar afgesloten met een wedstrijd in de vierde ronde van de beker in Gestel tegen de plaatselijke hoofdklasser.