donderdag 13 juni 2024
Ingrid de Boer (Woonbedrijf) en Hans van de Looij (Gemeente Veldhoven) - Foto: Jerry Immers

30 Spaceboxen Blaarthemseweg officieel opgeleverd

Zeelst – De 30 groene Spaceboxen, die op de hoek Blaarthemseweg / Pieter Zuidlaan in Zeelst geplaatst zijn, werden maandagmiddag officieel opgeleverd. Om dit te vieren waren buurtbewoners, bewoners van de nieuwe woningen en relaties uitgenodigd. Zij kregen van het Woonbedrijf een picknickbank aangeboden, die door Veldhovens wethouder Hans van de Looij en Ingrid de Boer (algemeen directeur/bestuurder van het Woonbedrijf) onthult werd.

De Spaceboxen zijn door Woningcorporatie Woonbedrijf geplaatst op de voormalige locatie van MAVO Selsterhorst en blijven hier 10 jaar staan. Het zijn tijdelijke flexwoningen voor één of twee personen voor mensen die op zoek zijn naar een snel beschikbare, tijdelijke en betaalbare woning. Bijvoorbeeld iemand van ver weg die werk krijgt in Veldhoven, mensen die gaan scheiden, jongvolwassenen die niet meer thuis willen wonen en vluchtelingen met een permanente verblijfsvergunning (statushouders). Bijna alle woningen zijn verhuurd. Eind augustus krijgen de kersverse bewoners de sleutels uitgereikt.

Woonbedrijf heeft zoveel mogelijk het groene karakter van het terrein proberen te behouden. Waar het kon, zijn bestaande bomen en planten blijven staan. Het gras is al wel ingezaaid, maar aanplant van nieuwe bomen en struiken was door de aanhoudende droogte nog niet mogelijk. De groene Spaceboxen staan rondom pleintjes die met elkaar verbonden zijn door looppaden. Het gebied is voor iedereen vrij toegankelijk, dus ook buurtbewoners kunnen er wandelen of gebruik maken van de nieuwe picknickbank.

De Spaceboxen, die nu geplaatst zijn, stonden eerst op de TU/e campus. Woonbedrijf verhuurde ze toen aan studenten. Een Spacebox is een kant-en-klare woning van ongeveer 18m2, met keukentje en badkamer. Er staan in totaal 35 Spaceboxen (25 enkele voor één persoon en 5 dubbele voor twee personen). De huurprijs bedraagt 353,56 euro voor een enkele en 394,13 euro voor een dubbele Spacebox (dit is exclusief de servicekosten, energiekosten en kosten voor water en internet).