dinsdag 18 juni 2024
Ron van Sambeeck en Anton Slaats met de Ondernemerstrofee 2018 - © Omroep Veldhoven - Jerry Immers

Veldhovense Ondernemerstrofee voor Ron van Sambeeck en Anton Slaats

Tijdens het Foodfestival “Veldhoven Proeft” is donderdag op de Bedrijvenavond de Veldhovense Ondernemerstrofee 2018 toegekend aan een tweetal ondernemers, die via hun onderneming BMV met elkaar verbonden zijn: Ron van Sambeeck en Anton Slaats. Zij ontvingen de prestigieuze trofee uit handen van burgemeester Letty Demmers. De Bedrijvenavond was met 1000 bezoekers de drukst bezochte in de historie.

De jury, die bestond uit voorzitter Letty Demmers, Henk van Kruijsdijk, Wim Louwers en Tom Jeltema, was unaniem van mening dat beide ondernemers uitblinken op het gebied van ondernemerschap en zich tevens bovenmatig betrokken en verbonden voelen met de Veldhovense gemeenschap. In een uitvoerig juryrapport vatte de jury haar overwegingen samen.

Ron van Sambeeck is een ondernemer die de kunst verstaat om BMV enorm snel te laten groeien. BMV is in minder dan 30 jaar tijd enorm gegroeid, en daaraan stond Ron van Sambeeck aan de basis. Menig ander bedrijf zou er 3 generaties voor nodig hebben om hetzelfde te bereiken als BMV. Deze kwaliteiten van Van Sambeeck hebben voor de ontwikkeling van Veldhoven een ongekend belangrijke rol gespeeld.

Anton Slaats is vanaf 1 april 2007 de directeur van BMV en is daarmee de opvolger van mede-eigenaar Ron van Sambeeck. Anton heeft een uitgesproken visie op succesvol bouwen en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ongekende groei van de omzet van BMV. Niet alleen door de belangrijke relatie met ASML te onderhouden en te versterken, maar ook door zijn inspanningen op gebied van projectontwikkeling en de engineering van een breed palet aan huisvestigingsoplossingen.

BMV is al jarenlang prominent en uitermate actief voor projecten van uiteenlopende aard en omvang. De historie van BMV gaat terug naar Aannemingsmaatschappij Chr. van Kasteren BV begin jaren zeventig. Vandaag de dag is BMV vanwege haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor veel Veldhovense verenigingen en evenementen een belangrijke ondersteuner.