vrijdag 29 maart 2024
Ties Bazelmans in duel met Cornée Frissen - © Omroep Veldhoven - Herman Schoemaker

Uitstekende start Marvilde in districtsbeker

Meerveldhoven – Vorige week verspeelde Marvilde nipt de kans om de 1e ronde van de TOTO KNVB beker te bereiken. Vandaag stond de nieuwe jaargang van de districtsbeker op de rol en speelde Marvilde een prima wedstrijd tegen FC Hoensbroek. De Limburgers eindigden  afgelopen seizoen als laatste in de 1e klasse, en komen daardoor dit seizoen, net als Marvilde, uit in de 2e klasse. Na een ruststand van 2-0, liep de thuisploeg na de rust ver weg (6-0).

Marvilde begon scherp aan de wedstrijd en al in de 2e minuut leverde dit de openingstreffer op. Robbert Born speelde de bal achter de verdediging van Hoensbroek waar Max van den Akker met een simpele voetbeweging de bal over doelman Anton Fijneman lobte, 1-0. Net voor het kwartier was er een goede actie van Tayfun Yilmaz. Zijn voorzet werd geblokt en leverde een corner op. Die werd vanaf rechts genomen door Dennis van de Weijer. In tweede instantie kon Gijs Kiebert van dichtbij de bal in de kruising koppen, 2-0.

Na 23 minuten leek Bas Coenen, na een mindere aanname waardoor de verdedigers op het verkeerde been stonden, alleen op doelman Sam van Rooij af te kunnen gaan. Over de as van het veld ging hij richting het doel, maar op de rand van het strafschopgebied tikte Gijs Kiebert de bal voor zijn voeten weg tot corner. Twee minuten later kreeg aanvoerder Dennie de Vries de grootste kans voor de bezoekers. Bas Coenen gaf de bal voor vanaf rechts en net voorbij de tweede paal schoot De Vries de bal in. Sam van Rooij was al gepasseerd, maar Tommy van de Wiel haalde de bal net voor de lijn weg. Op het half uur had Marvilde op 3-0 moeten komen. Dennis van de Weijer gaf de bal diep naar links op Danny Das. Zijn voorzet over de grond, kwam bij de geheel vrijstaande Ties Bazelmans terecht op 11 meter, maar die plaatste de bal hard tegen de paal.

In de eerste 25 minuten van de tweede helft kregen beide teams kansen, maar gescoord werd er niet. Hierna ging het snel. In de 73e minuut verlengde Elko Doven bij de eerste paal een vrije schop vanaf rechts van Dennis van de Weijer perfect in het eigen doel, 3-0. Drie minuten later kreeg Max van den Akker de bal gelukkig mee van een verdediger van Hoensbroek en kon richting het doel lopen. Van dichtbij had hij geen moeite om de 4-0 in te schieten. Tien minuten voor het einde kon Tayfun Yilmaz van vijf meter iets links van het doel inschieten, maar de doelman redde met de voeten. In de 83e minuut speelde Muti Nawabi de bal diep op Max van den Akker, die de doelman omspeelde, maar deze wist de inzet toch nog tegen te houden. De rebound was weer voor Max en uit een moeilijke hoek schoot hij hard de 5-0 in het doel. Maar het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel in de 84e minuut. Max van den Akker gaf voor vanaf rechts en op de rand van het strafschopgebied nam Dennis van de Weijer de bal vanuit de lucht ineens voluit op de slof. Via onderkant lat knalde de bal in het doel, 6-0. Marvilde begon met deze overwinning prima aan de poulefase van de districtsbeker.

2. van den Akker 1-0, 14. Kiebert 2-0; 73. Doven 3-0 (e.d.), 76. van den Akker 4-0, 83. van den Akker 5-0, 84. van de Weijer 6-0

Marvilde: van Rooij; Cools (62. Vroomen), R. Born, van de Wiel, Maessen; van de Weijer, Kiebert, Bazelmans; Das (46 Muti Nawabi), van den Akker, Yilmaz
FC Hoensbroek: Fijneman; Wanders, Meurders, Doven, van den Boogaard, Fleuren, Coenen. Wijnen (58, van Rhenen), de Vries, Kramer, Frissen