donderdag 25 juli 2024
Tiny v.d. Linden overhandigt de middenstip aan wethouder Daan de Kort - © Febi

UNA neemt nieuw kunstgrasveld officieel in gebruik

Zeelst – Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen OJC Rosmalen heeft UNA het in de zomerstop geheel vernieuwde kunstgrasveld officieel in gebruik genomen. Veldhovens wethouder Daan de Kort voerde de opening uit tezamen met Tiny van de Linden, met zijn 75-jarig lidmaatschap het oudste UNA-lid. Als aandenken ontving Daan de Kort de middenstip van het oude kunstgrasveld.

In februari 2018 bleek dat de oude mat werd afgekeurd voor het spelen van officiële wedstrijden. Enkele hoeken waren van dusdanig  slechte kwaliteit dat de KNVB UNA de keuze gaf om die te vernieuwen, wat € 15.000 zou kosten. Maar omdat de vervanging van de kunstgrasmat toch al gepland stond voor 2019, werd besloten de gehele mat vervroegd te vernieuwen. UNA kreeg tot de start van het nieuwe seizoen de tijd om de mat te vervangen. Dankzij een uitstekende samenwerking met Gemeente Veldhoven kon de vervanging op tijd gerealiseerd worden. In de tropische juli-hitte werd de aanleg van het nieuwe veld een feit.

Om de ingebruikname te symboliseren overhandigde het UNA-lid met het langste lidmaatschap (75 jaar!) Tiny van de Linden de middenstip van het oude veld aan de wethouder van sport, Daan de Kort. Even daarvoor had de UNA-pupil van de week Mila Mol de stip opgehaald vanaf de nieuwe middenstip.

Daan de Kort refereerde in een korte toespraak aan de aanstaande UNA-veiling in november en gaf aan de middenstip beschikbaar te stellen als te veilen kavel. Hij deed direct het eerste openingsbod door een bedrag ter hoogte van de leeftijd van UNA, 90 euro te bieden. Tijdens de veiling is er dus de gelegenheid om de stip weer terug in de UNA-gelederen te brengen.