vrijdag 19 april 2024
Tieben en Van Dijk in afwachting op wat komen gaat - Foto: Febi

UNA trekt wedstrijd weer niet over de streep

Utrecht – Net als vorig seizoen is UNA de competitie met een gelijkspel begonnen. Afgelopen zondag moesten de geelzwarten naar Sportpark Voordorp in Utrecht. Altijd had UNA het moeilijk bij Hercules. Punten lagen daar niet voor het oprapen. Vorig seizoen gingen de Zeelstenaren zelfs nog met 3-0 kopje onder. Deze keer leek de winst mee naar Zeelst te gaan, maar net voor tijd ging het weer mis met UNA.

Na het teleurstellende verlies in de KNVB-Beker tegen Eemdijk, herpakte het team van Jeroen van Bezouwen zich enigszins bij Hercules in Utrecht. Vooral in de eerste helft had UNA een veldoverwicht. De afwezigheid van Mart v.d. Gevel, vorig seizoen topscorer met 27 treffers, is één van de problemen waarmee de Zeelstenaren te kampen hebben. Zoals het er nu naar uitziet zal de trefzekere spits spoedig weer inzetbaar zijn. Voorlopig moet UNA het zonder hem doen. Toch domineerden de geelzwarten de strijd in de eerste 45 minuten, terwijl Hercules zich bediende van speldenprikken via de rappe Omar El Ghazouani. Richie Ampong leverde een knal af die op de vuisten van doelman Fons Mulder eindigde. Even later kopte Brian Boogers net naast, maar in de twintigste minuut was hij wel trefzeker: 0-1.

De tweede helft was wisselvallig. In een bepaalde fase van de wedstrijd schiep UNA zich kansen. Teun Sebregts schoot nipt naast, een schot van Nick Tielemans werd een prooi voor keeper Mulder en Louis-Ben Jagt zag zijn vlammend schot via de Hercules doelman in hoekschop eindigen. Naarmate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam verviel UNA in het bekende probleem. Een wedstrijd duurt 90 minuten plus de toegevoegde tijd. In de 88e minuut was het weer eens chaos in de UNA defensie en via een flipper-de-flap situatie schoot Willem Tieben de bal in eigen doel: 1-1.

Pluspunt: Na lange tijd verloor UNA niet in Utrecht. Minpunt: Net als tegen Eemdijk voor de beker waren de geelzwarten niet alert genoeg om in de slotfase de zege veilig te stellen.

20. Boogers 0-1; 88. Tieben 1-1 (e.d.)

UNA: Derix; v. Weert, Anpong (89. Scheepers), Tieben, Scheerlinck; Sebregts (79. Demin), v. Dijk, Boulghalgh; Tielemans, Boogers, Jagt
Hercules: Mulder; Blöte, v. Buuren, Keizer, Stokkers, Vlug, Fonville, el Bouzidi, Raaijen, v. Rooijen,el Ghazouani